Skalahus
Ferdighuset Edli har spennende vinkler som gir flere gode uteplasser. Det moderne huset er malt i en mørk gråbrun farge med hvite store vinduer.

Hustyper i moderne, herskapelig og klassisk stil

Hustyper fra Skalahus kommer i tre ulike stilserier; moderne hus, herskapshus og klassiske hus. Alle våre husmodeller er arkitekttegnet med fokus på kvalitet, design og smarte planløsninger som tar godt vare på hele familien.

Les mer

Rikere dager med Skalahus flermannsboliger

Et godt og lønnsomt valg for både førstegangsetablerere, barnefamilier, enslige og eldre kan være flermannsboliger og hus i boligfelt. Vi i Skalahus har like mye fokus på å være en prosjektutbygger som en eneboligutbygger og prosjekterer boliger i form av hus, rekke eller kjede.

Les mer
Storslått, hvitmalt villa i hvit julestemning. Det store, arkitekttegnede ferdighuset Constantine, er på to etasjer med utleieenhet og stor garasje.

Jul i nytt hus

Drømmer du om å bygge nytt hus? Dersom du tar steget og gjør realitet av den drømmen nå, så kan du faktisk feire jul i nytt hus neste år.

Les mer
Moderne hus i åpent kystlandskap ved havet. Huset Mynd i to grånyanser med hvite detaljer. Blå himmel kan nytes fra stor uteplass.

Små hus med smarte løsninger

Å bygge lite hus med smarte planløsninger er en trend i tiden! Fortetning gjør at tomtene på markedet blir mindre, noe som igjen betyr at det blir et større behov for husmodeller som krever mindre avtrykk.

Les mer
Arkitekttegnet, moderne, ferdighus på flat tomt ved havet. Store vinduer mot utsikt og fine uteplasser. Hustypen Himin beiset i brunsort farge.

Moderne ferdighus

Moderne hus fra Moda-serien har nordisk signatur som harmonerer med natur og omgivelser. Med store og mange vinduer blir boligene levende med sollyset og morgenkaffen kommer alltid i selskap med utsikt.

Les mer
Stort, herskapelig, hvitt hus over to plan med opparbeidet, staselig hage. Ferdighuset Constantine har overbygde uteplasser, utleiedel og garasje.

Herskapshuset Constantine - vår største husmodell

Vår største husmodell, Constantine, er rikelig utstyrt med fasiliteter som flere soverom med tilhørende walk-in closet, bibliotek/galleri, stuer og bad på hvert plan, samt godt med bodplass. En staselig trapp med to trappeløp tar deg mellom etasjene.

Les mer
Klassisk hus på to etasjer malt i lysgrått med hvite vinduer og sort, valmet tak. Flott hage med uteplass og hellelagt sti inn mot huset Maibris.

Kjøpe bolig

Kjøpe hus? Tips til deg som går med en boligdrøm i magen! Vi byr på inspirasjon og informasjon for dine byggeplaner! Kanskje det er nettopp i år husdrømmen blir virkelighet?

Les mer
Moderne hus i en spennende kombinasjon av lys og mørk beis, med valmet tak og takterrasse over garasje. Huset Frid er vist på flat tomt ved vannet.

Første rådgivningstime er alltid gratis!

Våre lokale boligrådgivere har mange gode råd til deg som går med byggeplaner, og et første møte med oss er alltid gratis. Bestill en gratis rådgivertime i dag og snakk med oss om pris, tomt og tilpasning av husmodeller!

Les mer

Byggeprosessen. Wanja bygger Junisol, del 5.

I den siste perioden har det skjedd veldig mye med det vakre huset i Drøbak, selv om mye av arbeidet ikke er synlig utenfra. Enorme mengder med isolasjon er lagt i tak og vegger, og elektriker har trukket mange, mange meter med kabler og gjort alt klart for et skjult elektrisk anlegg.

Les mer

Byggeprosessen. Wanja bygger Junisol, del 2

Byggeprosessen trinn for trinn. Husprosjektet til vår egen Wanja Sanfelt, boligkonsulent hos Anova Boliger AS, skrider frem og nå har det skjedd enda mer utvikling på den unike tomten i Drøbak. Wanja forteller oss om status akkurat nå og fremdriften mot jul.

Les mer
Herskapelig hvit villa med rødt tak. To overbygde balkonger hvor man kan nyte morgensol og kveldssol. Stor og fin hage med romslig uteplass.

Bygge hus? Her er 10 tips som gir deg oversikt!

Det å bygge nytt hus er naturlig nok en stor investering, og vi skjønner at en byggeprosess kan virke innviklet og uoversiktlig for en som aldri har gjort det før. Derfor har vi satt opp 10 punkter som enhver husbygger må forholde seg til, slik at du kan få god oversikt over prosessen.

Les mer

Byggeprosessen - hvor lang tid tar det

Du har kanskje hørt at det tar cirka ett år å bygge et hus? I mange tilfeller stemmer dette, men vær bevisst på at det fra prosjekt til prosjekt er vanskelig å si eksakt hvor lang tid en byggeprosess vil ta før du mottar tidsplan og overtagelsesdato.

Les mer

Wanja bygger husmodellen junisol

Få en spennende innsikt i byggeprosessens faser! Vår egen boligkonsulent hos Anova Boliger, Wanja Sanfelt, er midt i byggingen av drømmehuset Junisol. Vi har så langt fulgt reisen fra første spadetak til ferdig reisverk og innvendig kledning, og gir deg et innblikk i hvordan en byggeprosess med Skalahus kan se ut.

Les mer
Den store villaen Albertine i Æra-serien, hvitmalt med sort tak, to etasjer i herskapelig stil med flott opparbeidet hage og basseng.

Byggeprosessen steg for steg - 6 faser

Drømmer du om å bygge nytt hus? Vi viser deg byggeprosessens faser – fra første møte til nøkkelferdig hus.

Les mer
Den moderne firemannsboligen Ferdin med flatt tak, carport og malt, stående trekledning i to grånyanser. Blå himmel, gangvei og grønt gress med familier utendørs.

Fra tomt til gullgruve

Ved å samarbeide med en profesjonell og solid utbygger kan du som eiendomsutvikler eller grunneier være sikker på at dine tomteområder blir utviklet på en måte som gir mest mulig verdi tilbake. Skalahus satser stort på prosjektbygging og tomteutvikling over hele Norge, og vet hva slags potensiale som ligger i akkurat din tomt og hva slags bo-konsepter som er attraktive i området.

Les mer
Moderne ettplans lite og kompakt hus. Overbygd inngangsparti med plass til en liten sittegruppe. Tomt med utsikt til vannet.

Små ferdighus

Små hus er en trend i tiden, og en perfekt løsning for nyetablerte, små familier, og eldre som vil bo litt mindre! Husmodellen Timi er et bevis på at du fint kan leve godt på mindre plass. Velkommen inn i en arealeffektiv og kompakt enebolig på ett plan.

Les mer
Hus med sokkeletasje på skrå tomt, gråmalt med hvite detaljer og sort, valmet tak. Huset Februarsaga har balkong med overbygd tak.

Ferdighus for skrå tomt

Alle tomter er ulike og har forskjellig utgangspunkt for hvilken type husmodell som passer best akkurat her. Derfor har vi lagt til rette for at du som boligbygger skal ha mye å velge i selv om din aktuelle tomt har skrått terreng.

Les mer

Byggeprosessen. Wanja bygger Junisol, del 3

Byggeprosessen fortsetter! Flere uker har gått siden forrige oppdatering fra Hamsun-tomta i Drøbak, og nå har det skjedd spennende saker i husbyggingen til vår egen boligkonsulent Wanja Sanfelt. Nå er sålen for huset og garasjen støpt, og snart skal veggene reises!

Les mer
Stor og moderne enebolig med flatt tak, i tre etasjer på skrå tomt. Mørkt beiset og hvite detaljer. Integrert garasje og parkering foran huset Lykill.

Funkishus - den optimale moderne boligdrømmen

Funkishus og funkisinspirerte boliger kan kjennes igjen på stilrene, minimalistiske særtrekk, store vinduer, åpne soner og flatt tak, gjerne kombinert med takterrasse. Funkishusene beviser at enkel arkitektur absolutt ikke trenger å være kjedelig!

Les mer
Blåmalt romslig stue med stor, integrert peis med plass til oppbevaring av ved i den moderne husmodellen Vigi. Lys sofa plassert innerst i stuen og godstol ved peisen, praktisk utgang fra stuen og ut på terrasse.

Alle våre boliger kan tilpasses

Alle våre husmodeller er gode utgangspunkt for at du skal kunne oppfylle boligdrømmen, men de kan tilpasses etter dine ønsker, behov og tomt. Våre boligkonsulenter og arkitekter hjelper deg med å se mulighetene som finnes i akkurat den husmodellen du ønsker å gå videre med.

Les mer
Julekule med husmodellen Desemberfryd inni kula.

En juledrøm

Gamle tradisjoner i nye omgivelser. Nye steder for den godt brukte julepynten. Nye faste plasser rundt festbordet. Nye øyeblikk med gamle kjente. Og de aller første minner fra julefeiring i dette huset - som en gang bare var en drøm.

Les mer
Moderne ettplans lite og kompakt hus. Overbygd inngangsparti med plass til en liten sittegruppe. Tomt med utsikt til vannet.

Arealeffektive hus med smarte løsninger

Arealeffektive hus med mindre avtrykk og smarte planløsninger er en trend i tiden! Fortetning gjør at tomtene på markedet blir mindre, noe som igjen betyr at det blir et større behov for husmodeller som krever mindre plass. Våre husmodeller på under 150 kvm beviser at du kan bo som en konge og leve som en dronning på mindre plass, uten at det går ut over design eller funksjonalitet.

Les mer
Grått, stilrent hus med flatt tak beliggende ved havet. Huset Mynd har store vinduer og veranda med pergola. Denne modellen har egen utleieenhet.

Volum - gir din bolig flere muligheter

Volum er betegnelsen på våre tilvalgsmoduler som med ulik funksjonalitet kan settes sammen med våre husmodeller. Supert for deg som for eksempel ønsker mulighet for utleie. Her ser du bilde av husmodellen Mynd + Volum i form av en modul som har utleieenhet over to plan.

Les mer
Stor og moderne enebolig med flatt tak, i tre etasjer på skrå tomt. Mørkt beiset og hvite detaljer. Integrert garasje og parkering foran huset Lykill.

Hus med utleie

Bygg smart med økonomiske fordeler! Flere og flere som skal bygge nytt hus har egen utleiedel med i vurderingen, nettopp fordi en utleiedel kan gi deg mulighet til et bedre boliglån og gode forutsetninger for å betale ned huslånet raskere.

Les mer
Herskapelig trapp som fører opp til andre etasje i husmodell Constantine. Trappetrinn og håndløper i mørk tre med rekkverk i hvitt.

Boliginspirasjon

Velkommen inn i våre flotte boliger. Vår nye huskatalog er full av inspirasjon og ferdighus for alle livets faser.

Les mer
Moderne hus med flatt tak på skrå tomt, fargesatt i brunt, grått og hvitt med sorte vinduer. Huset Lykill har to balkonger og integrert garasje.

Ferdighus med utleie

Hus med utleie er noe flere og flere vurderer, nettopp fordi inntekten fra en utleiedel kan gi deg mulighet for høyere boliglån og gode forutsetninger for å betale ned huslånet raskere.

Les mer
Tomannboligen Minna  over to plan med valmet tak. Grå, liggende kledning med hvite omramminger og balkonger i andre etasje med spilerekkverk. Blå himmel, høstfarger i trær og vekster og et barn og en voksen som går fra gangveien inn mot den ene boligen.

Bygge tomannsbolig? Her får du oversikt

Kanskje du kjenner flere som drømmer om å bygge nytt hus? Hva med å gå sammen om å bygge en tomannsbolig? Det er både sosialt og ikke minst økonomisk gunstig.

Les mer

Bygge nytt hus - få lavere strømkostnader

Nye hus har et lavere energiforbruk enn eldre boliger. Det gir deg lavere strømkostnader. Nye energieffektive hus er derfor både smart for lommeboken - og for miljøet. Bor du i et gammelt hus, må du være forberedt på at uforutsette reparasjoner kan oppstå og at du må sette av penger hver måned på vedlikehold. Hva med å heller legge disse pengene i en splitter ny bolig som ikke byr på noen overraskelser?

Les mer