Skalahus

Den herskapelige gårdsdrømmen

Ønsket var å bygge et storslått gårdshus med en luksuriøs bokvalitet, praktfulle herskapelige detaljer og elegante vinduer. Bli med hjem til Charlotte og Christoffer, som har fulgt drømmen om å skape et staselig hjem med masse boltreplass til hele familien.

I enden av en privat gårdsvei, rett ved Jessheim sentrum, finner du det nybygde hjemmet til Charlotte (29) og Christoffer (31). Til sommeren er det ett år siden de flyttet hit til gården, sammen med barna sine Sofie (6) og Emil (4).

 -Dette er drømmestedet vårt, og jeg kjente hvilepulsen komme med en gang vi flyttet inn her. Huset er blitt akkurat slik som vi ønsket oss, forteller Charlotte.

Elin Skramstad
Forfatter: Elin Skramstad
Sist endret: 12. mars 2024
Lesetid: ~12 min

EN TRADISJONSRIK STIL MED ET MODERNE PREG

Gården har vært i Christoffer sin families eie i mange år før han arvet den. Totalt består eiendommen av 440 mål dyrket mark. Nå er det Christoffer og familien som skaper nytt liv her med sine fremtidsdrømmer.

-Vi har bygd om den ene låven og startet opp med gris. Når du driver et gårdsbruk midt i sentrum så passer det ikke med et moderne funkishus. Vi ønsket oss den gamle gårdsstilen, men med moderne og fremtidsrettede løsninger, forteller Christoffer.

NOSTALGI OG PRAKT

Etter å ha vært i kontakt med flere husleverandører, falt valget på Skalahus. Forhandler Byggmester Frank Aasheim forsto godt hvilke ønsker og krav familien hadde til sitt nye hjem. Dermed startet prosessen med å skreddersy den herskapelige husmodellen Constantine i Æra-serien til å bli akkurat den gårdsvillaen familien drømte om. 

Resultatet ble en Constantine spesial med et totalt bruksareal på over 300 kvadratmeter. Det er vannbåren varme i alle rom, unntatt i soverommene. Takhøyden i første etasje er 2,7 meter. Vinduene er både høyere og bredere enn i katalogmodellen av Constantine. Dette for å slippe enda mer lys inn i huset og skape en større nærhet til de fredelige omgivelsene utenfor. Huset inneholder blant annet fire soverom, flere stuer, et stort kjøkken, praktisk vaskerom, et eksklusivt bad, ekstra WC og ikke minst hjemmets største, herskapelige smykke – den staselige trappen.

Herskapelig trapp med trinn i mørk eik

EN SKIKKELIG WOW-FAKTOR

Den høyreiste trappen er det første som møter deg når du kommer inn i hallen. Med sine mørke eiketrinn og lekre detaljer får den alle gjestene til å stoppe opp og bare nyte.

-Vi ønsket oss et smykke i huset, og det har vi så absolutt fått. Denne trappen er nok det jeg er aller mest stolt over og den gir oss en litt amerikansk følelse her i inngangshallen, forteller Charlotte.

De mørke eikedetaljene fra trappen følger deg som en rød tråd i hjemmet. Både inne på kjøkkenet og oppe på badet er det nettopp denne nøttebrune og behagelige fargen som møter deg.

BYTTET UT GIPS MED PANEL

Mange av Skalahus sine kunder ønsker seg glatte gipsvegger i sitt nye hjem. Slik er det ikke hjemme hos Christoffer og Charlotte. Her er det valgt en bred vekselrett panel i alle rom, som er malt i ulike, tradisjonsrike gårdsfarger. Med over- og underliggende panel, blir det behov for lusing. Dette er små klosser som man bruker for å tette hullene ved taklist og gulvlist.

-Snekkerne hadde ikke så mye erfaring med lusing. Men de var skikkelig dyktige og monterte x antall tusen klosser her hos oss, forteller Christoffer som er godt fornøyd med finishen i hele huset.

SE VÅRT BILDEGALLERI FRA HUSET

Vil du snakke med oss om pris?

Vi gir deg gjerne mer informasjon om priser på våre boliger. Fyll ut skjemaet og vi tar kontakt med deg.

VALGTE EGNE FAGLEVERANDØRER

Charlotte og Christoffer har et bredt kontaktnett. For dem ble det derfor et naturlig valg å selv stå for leveranse av blant annet el og rør i huset. Det betyr at det er Skalahus sin forhandler Byggemester Frank Aasheim som har bygget selve huset, familien har selv valgt underleverandørene. For når du bygger nytt hus med Skalahus, har du stor frihet til både å skreddersy løsninger samt å selv gjøre egeninnsats i byggeperioden. Ta gjerne kontakt med oss for mer informasjon om hvilke muligheter du har, som også kan bidra til lavere byggekostnader.

ET HERSKAPELIG UTEMILJØ

Nå gleder familien seg til snøen smelter og til de virkelig kan starte opp med å male huset utvendig, samt hagearbeidet på tomten. Totalt er det 200 mål rundt gårdshuset, så her er det mange muligheter til å skape en frodig eiendom med smakfulle detaljer. For å sikre en god plan i bunn, har de benyttet en landskapsarkitekt som har gitt sine innspill til hvordan tomten best mulig kan utnyttes. Tegningen viser hvordan huset kan rammes inn med bøkhekk, belegningsstein, gress, trær, planter, grillplass og drivhus.

-Vi ønsker oss en vedlikeholdsfri uteplass som både er tidløs og herskapelig. Belegningssteinen er allerede lagt, så det neste blir nok gressplen og hekk. Så får vi forme hagen videre etter hvert, forteller Christoffer.

GODE RÅD PÅ VEIEN

-Hvilke råd vil dere gi til andre som har lyst til å følge sin boligdrøm?

-Når vi først skulle bygge hus, valgte vi å gjøre dette 100 prosent. Det angrer vi ikke på, for her skal vi bli og her skal vi bo, svarer Christoffer.

-Ja, også er det viktig å være ærlig med seg selv om hvordan man egentlig vil ha det. Hva trives du med? Hvordan du bor har mye å si for hvordan man har det. Tidligere bodde vi i en ny tomannsbolig. Der var det veldig fint, men det var ikke oss. Vi fant aldri roen der, så derfor føltes det som en mellomstasjon. Nå er vi på plass her i vårt drømmehus, og det ble akkurat slik som vi ønsket oss, sier Charlotte.

Hus for alle - last ned våre digitale magasiner!

Vi har et magasin for hver av husseriene våre, Æra, Saga og Moda. Hent inspirasjon fra den serien du liker best – eller bla gjennom alle! Her er det mye relevant informasjon for enhver som drømmer om å bygge nytt hus!

Se alle våre ferdighus

Vi har husmodeller i ulike stilarter og størrelser. Klikk deg gjerne videre for å se oversikten over alle våre hus.

Se husene våre her