Skalahus
Hvitmalt hus av typen Junisol med saltak og svart takstein. Garasje med samme stil nede til høyre, på vei opp til huset. Blå himmel og grønn plen på skrå naturtomt.

Vårt spesialtilpassede drømmehus i Hvitsten

Kristine Kobberdal og mannen inviterer oss til fantastiske Hvitsten. Tomten deres ligger som en perle rett ved vannet, og er kledd i perfekt Skalahusdrakt. Huset er bygget av vår forhandler Anova Boliger AS. 

Arvet drømmetomt

Paret arvet for flere år siden drømmetomten i ferieparadiset Hvitsten. For fem år siden begynte planleggingen av nytt hus på tomten. Etter flere oppussingsrunder i større bolig fra 50-tallet, kom drømmen om noe nytt. Paret har fire voksne barn og flere barnebarn, og er glade i å ha familien samlet hos seg. Derfor ble det et naturlig valg at også det nye huset skulle være romslig.

Valget landet på boligmodellen «Junisol» som er en tradisjonell hustype med et herskapelig preg. Her koser familien seg på hele 170 kvm, med tre soverom i første etasje og ett i andre etasje.

«I sommer hadde vi mye besøk, ofte av barn og barnebarn. Her kan de løpe fritt fra vårt hus til svigerforeldrene mine som bor i nabohuset. Perfekt familieidyll», forteller Kristine Kobberdal. 

Flere av naboene er svært fornøyd med boligen, og kan fortelle at den passer naturlig inn blant de bevaringsverdige husene i det gamle trehusmiljøet.

Fornøyd familie og naboer

«Svigerforeldrene mine, som bor rett ved siden av, er også glad for hvordan huset glir inn i terrenget. Det betyr mye for oss at naboer og familie er fornøyd», smiler Kristine Kobberdal.

Trygg støtte i Anova Boliger

I startfasen forsøkte paret å finne gode løsninger på hvordan de skulle få bygget nytt hus på tomten. Etter et møte med kommunen, fant de ut at de ville forsøke en boligleverandør. De så på ulike aktører og endte til slutt med å ringe boligkonsulent Wanja Sanfelt fra Anova Boliger. «Hun var helt super, og fikk oss til å tro på at hele søknadsprosessen skulle gå igjennom. Wanja var en god støttespiller, og var flink til å motivere oss. Hun var med oss i oppturer og nedturer i hele søknadsprosessen», forteller Kristine Kobberdal.

To kvinner som sitter smilende og ser på hverandre ved et bord. På bordet ligger huskatalog og en fargevifte og kvinnen til høyre holder en penn i hånden.

Godt samarbeid i byggeprosessen

Huset som opprinnelig er av typen «Junisol» ble spesialtilpasset av familien. Dette medførte endel endringer underveis. Tomten lå også på et område som er bevaringsverdig. Dette krevde ekstra hensyn. «Vi hadde et veldig godt samarbeid med prosjektleder og alle de andre involverte partene. De var seriøse og flinke, hele gjengen. Spesialtilpasningene lot seg enkelt løse. Huset var helt ferdig og innflytningsklart i god tid før fristen», lyser Kristine Kobberdal.

Ferie i nytt hus

«Vi pleier å dra til Spania om sommeren, men i år koste vi oss heller i det nye huset.  Det ble en heidundrende start på livet i Hvitsten med familie og masse besøk. Selv når det regner, spiller det ingen rolle. Vi koser oss i det nye huset og på den nye tomten», avslutter Kristine Kobberdal.

Fakta:

Det har blitt dyrere med strøm i Norge den siste tiden. Samtidig øker renten og prisene stiger. I en slik situasjon kan det være godt med litt forutsigbarhet.

Kjøp ny bolig – mindre bekymring

Handler man på bruktmarkedet drar man med seg endel usikkerhetsmomenter. Det kan fort komme uforutsette utgifter som man ikke får dekket. Med en ny bolig er det i praksis ingen slike uforutsette utgifter, det fine er at dette fortsetter i en lang tid fremover. Boligene blir levert med siste teknisk standard som gir god isolasjon og lavere energiforbruk, dette gir deg lavere strømutgifter.

Få drømmehjemmet

Våre ferdighus er bygget for fremtiden både når det gjelder kvalitet og design, og hver husmodell er tegnet etter arkitektens visjon om funksjonelle, gode hjem. Alle våre hus kan tilpasses.

Spør oss om strømforbruk i nytt hus

Vi gir deg gjerne gode råd og informasjon om hvilke fordeler du får ved å bygge nytt hus nå.

Klassisk hvitt trehus på to etasjer med balkong og doble dører. Sommerkveld med dekket bord og tente lykter i velstelt hage foran huset Maibris.

Les alt om våre ferdighus

Klikk deg inn for å lese mer om vårt brede utvalg av husmodeller innen moderne, klassisk og herskapelig stil.

Alt om våre ferdighus