Skalahus

Byggeprosessen. Wanja bygger Junisol, del 2

Byggeprosessen trinn for trinn. Husprosjektet til vår egen Wanja Sanfelt, boligkonsulent hos Anova Boliger AS, skrider frem og nå har det skjedd enda mer utvikling på den unike tomten i Drøbak. Wanja forteller oss om status akkurat nå og fremdriften mot jul.

– Tomten er ferdig gravd/sprengt ut, og det ble raskt en brutal endring på tomten når grunnarbeidene startet. Først fjernet graver all jord som dekket fjellet. Deretter måtte fjellet sprenges slik at det kunne planeres ut et flatt område som grunnmuren kunne støpes på. Stein- og jordmasser ble kjørt bort, og det har også blitt anlagt en vei til huset. Da området for byggegruben var ferdig planert ble det murt opp en ringmur som viser omrisset av huset. Rørlegger og elektriker har også vært på plass for å sikre huset med bunnledninger og elektriske inntakskabler, og i disse dager vil varmekabler bli lagt før gulvet støpes i første etasje, forteller Wanja.

Les alle artiklene her

Konturene av et nytt hjem

Wanja og familien synes det er spennende å vandre rundt inni ringmuren og se for seg konturene av hvordan huset vil se ut på tomten. – Vi forsøker etter beste evne å visualisere rommene og se for oss hvordan huset vil bli. Vår yngste datter på 6 år synes det er spesielt morsomt å se for seg hvor rommet hennes skal bli og peker og forklarer hvor lekene og sengen hennes skal plasseres, ler Wanja. – Vi synes Junisol er et vakkert og klassisk hus, og siden vi har så flott utsikt over Oslofjorden har vi valgt å gjøre vinduene større enn i standardmodellen. Vi har også valgt en dobbelgarasje med terrasse på taket for å kunne nyte utsikten derfra på varme sommerdager.

Wanja forteller

Vi forsøker etter beste evne å visualisere rommene og se for oss hvordan huset vil bli.

Spennende tider

Wanja synes det er spennende å være husbygger og med tanke på at hun og familien nå bor bare en kilometer unna tomten, så føler de seg heldige som får følge prosessen såpass nært. – Vi er innom og kikker nesten hver dag.

Neste milepæl

En byggeprosess tar kanskje lang tid for utålmodige nye huseiere, men for Wanja og resten av familien er det stadig nye spennende milepæler å ta stilling til. – Om en ukes tid skal veggene i sokkeletasjen mures opp og huset vil begynne å vokse i høyden. I slutten av november kommer selve byggesettet med alle materialene for å reise selve huset i treverk. Hvis alt går etter planen er «skjelettet» til huset reist og taket på plass rett før jul. Jeg gleder meg veldig til å se konturene av huset når reisverket kommer på plass. 

Vi følger prosessen videre og gleder oss til å komme med neste oppdatering på Junisol-huset på Hamsun-tomta. I mens kan du følge små hverdagslige drypp fra tomt og byggeprosess på Instagram: @wanja_bygger_junisol.

Les mer om Anova Boliger AS her.

Klassisk hvitt trehus på to etasjer med balkong og doble dører. Sommerkveld med dekket bord og tente lykter i velstelt hage foran huset Maibris.

Les alt om våre ferdighus

Klikk deg inn for å lese mer om vårt brede utvalg av husmodeller innen moderne, klassisk og herskapelig stil.

Alt om våre ferdighus