Skalahus
Moderne hus med flatt tak på skrå tomt, fargesatt i brunt, grått og hvitt med sorte vinduer. Huset Lykill har to balkonger og integrert garasje.

Ferdighus med utleie

Hus med utleie er noe flere og flere vurderer, nettopp fordi inntekten fra en utleiedel kan gi deg mulighet for høyere boliglån og gode forutsetninger for å betale ned huslånet raskere.

Les alt om utleie her

Bygg nytt med utleiedel - store økonomiske fordeler

Så lenge verdien på utleiedelen er mindre enn verdien av ditt eget boareal, er du fritatt skatteplikten på det du får inn i leieinntekter. Beliggenhet og størrelse på utleieenheten vil selvfølgelig spille inn på hva du kan forvente å få inn av månedlige inntekter. Bruk gjerne oss i Skalahus som en rådgiver for dine spørsmål rundt dette, slik at vi sammen finner frem til de beste løsningene både for deg og leietaker. 

Kanskje du har råd til større hus enn du tror?

Utleieinntekter kan bidra til å finansiere boliglånet på en smart måte, og faktisk være faktoren som gjør at du kan kjøpe drømmehuset. Hvis du skal bygge ny bolig, så er det absolutt smart å vurdere en utleiedel som sikrer deg skattefrie leieinntekter hver måned. Dette kan faktisk sørge for at du får innvilget høyere boliglån, bedre bankbetingelser og gode forutsetninger for å betale ned på huslånet ditt raskere. Kanskje du med utleie har råd til et større hus enn du trodde?

Moderne hus over 2 plan, med skrå himling og takvinduer gir huset et spennende uttrykk. Takvinduer slipper også sollys inn. Denne hustypen har 3 fine verandaer/ balkonger. Huset er på skrå tomt og har egen utleie enhet / Bi leilighet i underetasjen. Moderne hus over 2 plan, med skrå himling og takvinduer gir huset et spennende uttrykk. Takvinduer slipper også sollys inn. Denne hustypen har 3 fine verandaer/ balkonger. Huset er på skrå tomt og har egen utleie enhet / Bi leilighet i underetasjen.

Et godt hjem for både utleier og leietaker 

Mange vil kanskje tenke at et hjem er litt for personlig til å dele med noen utenfor familien, men med smarte løsninger og separerte innganger, kan både du og leietaker leve usjenert fra hverandre i hver deres del av boligen.

Undersøk leiemarkedet der du skal bygge

Valget om å bygge med eller uten utleieenhet vil selvfølgelig komme an på bostedet. Dersom du bor praktisk til i nærheten av skoler, bysentrum og arbeidsplasser er det selvfølgelig lettere å leie ut enn hvis du bor i med usentrale omgivelser. 

Alle våre hus med utleie

Hus for alle - last ned våre digitale magasiner!

Vi har et magasin for hver av husseriene våre, Æra, Saga og Moda. Hent inspirasjon fra den serien du liker best – eller bla gjennom alle! Her er det mye relevant informasjon for enhver som drømmer om å bygge nytt hus!

Moderne sortbeiset hus med stor takterrasse, garasje og uteplass. Hustypen Lifa er plassert på en flat tomt, med gress og nærliggende strand.

Tilpasse et hus for utleie? Her er våre smarte tilbyggsmoduler!

Selv om husmodellen du ønsker å bygge ikke har egen utleiedel i utgangspunktet, kan våre tilbyggsmoduler løse dette. Vår Volum-serie er ekstra tilbygg med ulik funksjonalitet som kan settes sammen med våre husmodeller.

Les mer om Volum-modulene her

Årsaken til at vi har utviklet disse modulene er at vi ser at de kan være nyttige hvis man ønsker å utvide den opprinnelige husmodellen med garasje som kan ha utleieenhet over eller en utleieenhet med takterrasse over. En annen mulighet er leilighet over to plan eller garasje og leilighet på bakkeplan. Her må du sammen med boligkonsulenten se på hvilken løsning som er best for ditt behov. 

Eksteriørmessig tilpasses modulene til stilen på husmodellen, og disse kan bygges med både flatt tak og valmet tak, med terrasse og uten terrasse.

Her ser du bilde av husmodellen Mynd+Volum i form av en modul som har utleieenhet over to plan.

Husk at hver og en byggesak er unik. Alle våre moduler er kun skisser og må tilpasses og detaljprosjekteres for hver enkelt byggesak, og løsningen må ta hensyn til alle tekniske forskrifter, for eksempel i henhold til brannforskriftene. Det kan hende at det er nødvendig også med justeringer på selve huset. Dette kommer an på innholdet i modulen du ønsker å bygge, om den skal ligge helt inntil huset, være frittstående eller bindes sammen med et mellombygg.

Tomt

Tomt er også en viktig faktor som spiller inn på hva som er lov og hva som er mulig, men her har våre boligkonsulenter lang erfaring. De vet hvordan de skal forholde seg til reguleringsplaner, utnyttelsesgrader og byggegrenser.

Tilpass ditt ferdighus - dette er modulene som gir deg stor valgfrihet:

• Garasje og bi-leilighet

• Bi-leilighet og takterrasse

• Garasje og takterrasse

• Bi-leilighet over to plan

• Bi-leilighet og takterrasse

• Bi-leilighet og garasje på ett plan

Les mer om Volum-modulene her.

Klassisk hvitt trehus på to etasjer med balkong og doble dører. Sommerkveld med dekket bord og tente lykter i velstelt hage foran huset Maibris.

Les alt om våre ferdighus

Klikk deg inn for å lese mer om vårt brede utvalg av husmodeller innen moderne, klassisk og herskapelig stil.

Alt om våre ferdighus