Skalahus
Stue/spisestue i den moderne husmodellen Lykill, her malt i hvit. Stor lys sofa står vendt mot den moderne peisen og de store vinduene.

Stuen - der livet skjer

Stuen er et av husets viktigste og aller mest benyttede rom, og skal fungere som et deilig sted for både avslapning, TV-titting, spising og sosiale settinger. Stuen har selvfølgelig vært nøye i fokus under utvikling av enhver av våre husmodeller. Her skal det være rom for gode øyeblikk, en god bok, lekebiler, latter og sjelero.

Se alle våre husmodeller her

Klassisk spisestue og kjøkken i herskapelige husmodell Cornelia, med blåmalte vegger og hvit L-formet kjøkkeninnredning.

Åpen stue- og kjøkkenløsning

Stuen og kjøkkenet - der livet skjer. Et allrom for hele familien og en møteplass for venner og besøk. En åpen stue- og kjøkkenløsning er en svært sosial løsning og gir en unikt åpen og luftig romfølelse som det er lett å trives i.

Våre hus med åpen stue- og kjøkkenløsning

Hus for alle - last ned våre digitale magasiner!

Vi har et magasin for hver av husseriene våre, Æra, Saga og Moda. Hent inspirasjon fra den serien du liker best – eller bla gjennom alle! Her er det mye relevant informasjon for enhver som drømmer om å bygge nytt hus!

Romslig stue i det moderne ferdighuset Himin med blå kalkmaling på alle vegger, lys grå sofa med blå puter og en koselig peis i hjørnet. Store vinduer gir godt med lys inn og terrassedøren kan åpnes på varme sommerdager.

Fargenes sterke påvirkning

Fargene du kler veggene dine med har en enorm påvirkning på stemning, lysforhold, romfølelse og helhet. Vær nøye i dine fargevalg og velg en palett som både passer sammen med øvrige farger i huset - og som er tidløs nok til at du kan leve med den i mange år fremover.

Farger skaper rom

Bruk farger, nyanser og kontraster på riktig vis - og du vil kunne åpne hjemmet ditt, skape dybde og sette stemning til ethvert rom på en spennende måte. Husk også å planlegge veggfargene dine etter møbler, tepper, kunst og øvrig interiør som du skal innrede rommet med.

Start med fargeprøver

En farge kan opptre ulikt fra rom til rom basert på omgivelser og dagslys. Derfor er det viktig å teste fargene i det aktuelle rommet som skal males. For eksempel gråtoner kan oppleves med både blå, gule og grønne nyanser ut fra hvilke farger de kombineres med og lyset i rommet. Hent fargeprøver hos din lokale fargeforhandler og prøv deg frem. 

Stuen i Lykill - fargesatt på tre ulike måter

For å vise deg hvor mye forandring farger faktisk kan skape, så viser vi her den samme stuen i tre ulike fargesettinger. Stuen er fra husmodellen Lykill . Hvilken farge er din favoritt? 

Galleri: Lykill i tre ulike farge

Stuer med flere soner

Stuer med ekstra god plass kan innredes i flere ulike soner for å skape et spennende rom med godt utnyttede områder. Flere av våre husmodeller har ekstra store stuer med mange spennende muligheter for inndeling av soner til ulik bruk.

Stor, gråmalt stue med åpen løsning inn til kjøkkenet. Her er stuen illustrert med to ulike sittegrupper, mørkt interiør og mørk brunt tregulv. Herskapelige husmodell Amelia.

Illustrasjon: Amelia - Les mer om huset her

Mørk grå stue med flere sittegrupper, mørk grønne interiørdetaljer, sortmalt tak og mørkt tregulv. Husmodell herskapelige Albertine.

Illustrasjon: Albertine - Les mer om huset her

Ulike soner til ulike formål

Med forskjellige soner i stuen kan ett og samme rom brukes på mange ulike måter. Små og store familiemedlemmer har ulike behov, og med god plass har man i en stue med flere soner mulighet til å trekke seg tilbake med en god bok, samles over et brettspill, se på TV eller skravle over en kaffekopp.  

Bestill gratis digital huskatalog

Huskatalogen vår presenterer deg for våre husmodeller i klassisk, herskapelig og moderne stil.