Skalahus

Rom for hele livet

Hvert eneste rom i huset har sitt eget formål, sin egen rytme og sin egen sjarm. Og satt sammen under det samme taket så skaper de rom for hele livet. Bli med gjennom husets soner – og les om hvordan du skaper et helhetlig godt hjem å leve i.

Spa eller badeland? Ja takk begge deler!

Joda, ett og samme bad kan innredes og brukes både som velværeavdeling og badeland. Her viser vi deg to illustrasjoner fra baderommet til husmodellen Julistund, som viser at man kan skape totalt ulik atmosfære - selv om utgangspunktet er likt.

julistund_bad1.jpg
Interiørbilde fra husmodellen Junisol, med et spennende uttrykk på veggen i dusjsonen.

Et bad for morgen og kveld - liten og stor

Et perfekt bad er som skapt for både travle morgener og rolige stunder for velvære og hverdagsluksus. Et varmt og vakkert baderom kan fungere både som frisone og hjemmespa samtidig som det skal være praktisk nok til å sørge for at morgenstellet går knirkefritt for store og små.

Les mer om baderommet her

Romslig bad med grå, store fliser på vegg og gulv i den herskapelige husmodellen Wilhelmine. Illustrert med dobbeltvask med speilskap og dusj på en side, og badekar og toalett på andre siden. Romslig bad med grå, store fliser på vegg og gulv i den herskapelige husmodellen Wilhelmine. Illustrert med dobbeltvask med speilskap og dusj på en side, og badekar og toalett på andre siden.

Lekkert og praktisk på samme gang

All erfaring tilsier at de fleste boligkunder er svært opptatt av baderommet ved planleggingen av et nytt hus. Det er et rom vi har fokus på og har bevissthet rundt, og vi ønsker oss ofte et bad som både fungerer praktisk i hverdagen og ser lekkert ut på samme tid. Vi hjelper deg gjerne gjennom denne planleggingsfasen, slik at delikat innredning møter praktiske løsninger - og sammen legger vi til rette for drømmebadet ditt.

Arkitekttegnede hus - med fokus på baderommet

Et så sentralt og viktig rom som badet fortjener god planlegging, godt med plass og smarte planløsninger som har fokus på både oppbevaring og gode soner som tar vare på små og store i familien. 

Les mer om det viktige baderommet her. 

Interiørbilde fra husmodellen Junisol, med et spennende uttrykk på veggen i dusjsonen. Interiørbilde fra husmodellen Junisol, med et spennende uttrykk på veggen i dusjsonen.
Romslig spisestue med kjøkken i bakgrunnen i villaen Albertine, gråmalt med hvite dører og lister.

Kjøkkenet - en stor del av hverdagen til liten og stor

Har du tenkt over hvor mange timer du egentlig tilbringer på kjøkkenet? Det er ganske utrolig hvor mange av livets små og store øyeblikk som deles med de aller nærmeste akkurat her. Et perfekt kjøkken er både lekkert og funksjonelt - og vi hjelper deg med å optimalisere kjøkkenet i ditt nye hus.

Mer kjøkkeninspirasjon her

Et kjøkken etter ønsker og behov

De fleste boligkunder er opptatt av kjøkkenet som et viktig rom når et nytt hjem skal planlegges. Alle våre husmodeller er tegnet med et stort fokus på kjøkkenet, både med tanke på funksjonalitet, design og planløsning. Likevel har du alle muligheter til å tilpasse kjøkkenet i samarbeid med boligkonsulent og arkitekt, slik at du får muligheten til å nyte morgenkaffe, frokostblanding, fine sanger på radioen og travle middager før trening - i et kjøkken som er optimalisert for akkurat deg og resten av familien. 

Klassisk hvitt L-kjøkken med sort benkeplate, lys grønne vegger og grønne fliser over kjøkkenbenk i fiskebenmønster. Husmodell Aprilvår. Klassisk hvitt L-kjøkken med sort benkeplate, lys grønne vegger og grønne fliser over kjøkkenbenk i fiskebenmønster. Husmodell Aprilvår.
Klassisk spisestue og kjøkken i herskapelige husmodell Cornelia, med blåmalte vegger og hvit L-formet kjøkkeninnredning. Klassisk spisestue og kjøkken i herskapelige husmodell Cornelia, med blåmalte vegger og hvit L-formet kjøkkeninnredning.

Et rom som er i bruk hele døgnet

Man kan kalle kjøkkenet for hjertet i hjemmet. Det er her vi samles, lager mat, spiser sammen og har tid med hverandre når dagene er travle på hver sin kant. Et optimalt kjøkken har godt med oppbevaring, med godt utnyttet skap- og benkeplass. Her trengs det rom nok både for å lage maten - og til å nyte den. 

Åpen stue- og kjøkkenløsning malt i brunt i det moderne ferdighuset Lykill. Mange vinduer med sort omramming samt terrassedør i glass som fører ut på balkong. Spisebord med plass til åtte, sofagruppe og kjøkkenøy har fått plass her.

Velkommen inn i stua!

Hva hadde vel et hjem vært uten en stue? Man kan nesten si at stua er rommet som resten av huset er bygget rundt, og er et naturlig midtpunkt for alle. Det er her vi senker pulsen, bruker fritiden vår sammen og inviterer venner. I våre husmodeller har stua fått mye plass og oppmerksomhet - som fortjent!

Les alt om stuene våre her

Husrom med hjerterom

Alle stuene i våre husmodeller er viet godt med plass - helt fra tegnebordet. En stue er ikke bare et husrom, men et hjerterom, der hele familien føler seg hjemme. I våre stuer er det ekstra store vinduer som slipper inn godt med naturlig dagslys og mulighet for stemningsfulle peiskroker som luner godt på de kalde dagene. 

Lys grå stue med sort sofa, stuebord og stoler i det klassiske ferdighuset Maibris. Peis i det ene hjørnet og åpen dør inn til spisestuen. Det er flere store vinduer på den ene veggen gir godt med lys inn samt terrassedør. Lys grå stue med sort sofa, stuebord og stoler i det klassiske ferdighuset Maibris. Peis i det ene hjørnet og åpen dør inn til spisestuen. Det er flere store vinduer på den ene veggen som gir godt med lys inn samt terrassedør.
Herskapelig og stor stue i husmodellen Albertine. Store vinduer med sprosser, gråmalt vegg, mørkt tregulv og en flott kakkelovn. Herskapelig og stor tue i husmodellen Albertine. Store vinduer med sprosser, gråmalt vegg, mørkt tregulv og en flott kakkelovn.

Stuer med flere soner

Noen av husmodellene våre har såpass store stuer at de kan deles inn i ulike soner til ulik bruk - se på TV, ta en kaffekopp sammen, spill Ludo, samle venneflokken eller slapp av med strikketøyet. Uansett er dette ditt fristed, stua di. 

Få mer boliginspirasjon til stuerommet her.

Stort, grønnmalt barnerom i 2. etasje på ferdighus Julistund med to senger og pulter på hver sin side av rommet. Skråtak på begge sider av rommet med takvinduer samt to store vinduer på veggen.

Det magiske barnerommet

Husets mest fargerike, fortryllende og kreative rom må jo være barnerommet. Et lunt og trygt lite hi for familiens minste, der eventyr er på ekte og latteren sitter løst.

Les mer om barnerom her

God plass til barnefamilien

En barnefamilie trenger godt med rom og plass for både all verdens leker og klær for alle sesonger. Mange av husmodellene våre er som skapt for dem som er mange, og tar godt vare på hele familien - med nok soverom og god nok plass til både små og store behov. 

Barnerommet

Enten du vil ha barna samlet i det samme rommet og heller spare et soverom til lekerom, eller om du vil la dem bo i hvert sitt rom, så har du alle mulighetene i husene våre. 

Les mer om vår barneroms-verden her.  

Grått soverom med tilstøtende walk-in-closet og bad i den herskapelige husmodellen Wilhelmine. Innredet med stor seng, nattbord i mørk tre og liten, grå sofa.

Det viktige soverommet

Gode rammer for søvn og hvile - samt god plass til oppbevaring, er i fokus når våre arkitekter tegner husene våre. Et soverom skal være svalt og luftig, med nok skapplass og takhøyde for gode drømmer.

Les mer om våre soverom

rom for hele livet_collage-web.jpg

Hva kan du bruke det ekstra rommet til?

Et soverom til overs kan bli til akkurat det du vil. Her kan du dyrke hobbyer, rydde unna lekene som alltid ligger overalt, sette nye rekorder på løpemølla, lære nye riff på gitaren eller bare rett og slett finne indre sjelero og balanse i en travel hverdag der tidsklemma stadig utfordrer deg.

Yoga eller musikkstudio? 

Et ekstra rom som du kan bruke til akkurat det du selv vil, er en super ressurs for alle hjem. Hvem drømmer vel ikke om litt ekstra plass til akkurat den hobbyen du liker å bruke fritiden din på? Tenk å ha et eget sted for alle treningsapparatene dine som bare slenger i garasjen. Eller pianoet og trommesettet som du har lyst til å lære deg flere sanger på. Eller yogaen som du endelig er så godt i gang med! Eller fotballspillet som du endelig fant!

iStock-1191261926.jpeg
iStock-847671114.jpeg

..eller rett og slett et ekstra lekerom

Et hjem fylt med småfolk genererer naturlig nok store mengder med leker og utstyr og et ekstra lekerom er nok en super fasilitet for de fleste barnefamilier. Og med litt større barn så kan rommet kanskje fungere som et gamingrom? 

Stor takterrasse med pergola, loungesofa og spisebord- og stoler på husmodellen Lifa. Utsikt mot hav og solnedgang.

Uterommet som forlenger både kvelder og sesonger

En lun og hyggelig uteplass fungerer som et ekstra oppholdsrom når sesongene er varme og lyse. Alle våre husmodeller er tegnet med gode utesoner som tar vare på de ekstra fine dagene.

Et ekstra oppholdsrom

Det er fint å kunne utvide huset med et ekstra oppholdsrom når sommersesongen gjør dagene varme og kveldene lune. Gode utesoner gir mye bokvalitet og hjemmetrivsel og vi har lagt alt til rette for at du skal kunne skape dine egne utendørs oaser for både morgenkaffe og middag i solnedgang. 

Moderne, mørk brunt hus over to plan med valmet tak. Ferdighuset Hvild har store vinduer og utsyn mot uteplass og nydelig kystnatur i solnedgang. Moderne, mørk brunt hus over to plan med valmet tak. Ferdighuset Hvild har store vinduer og utsyn mot uteplass og nydelig kystnatur i solnedgang.
Moderne hus i åpent kystlandskap ved havet. Huset Mynd i to grånyanser med hvite detaljer. Blå himmel kan nytes fra stor uteplass. Moderne hus i åpent kystlandskap ved havet. Huset Mynd i to grånyanser med hvite detaljer. Blå himmel kan nytes fra stor uteplass.
Moderne hus over 2 plan,  med skrå himling og takvinduer gir huset et spennende uttrykk. Takvinduer slipper også sollys inn. Huset er på skrå tomt og har egen utleie enhet / Bi leilighet i underetasjen.

Utesoner i ulike former

Husene våre er tegnet med gode uteplasser i ulike former, som balkong, veranda, terrasse og takterrasse.

Les mer om hva som skaper gode uteplasser her. 

Herskapelig, hvitt hus med flott opparbeidet hage og basseng. Husmodellen Albertine er en storslått villa på to etasjer med sort glasert takstein.

Alle våre hus kan tilpasses

En så stor investering som et nytt hus fortjener stor valgfrihet synes vi. Derfor er det mulig å tilpasse alle husmodellene våre både når det gjelder fasader, rominndelig og planløsning. Ta med boligdrømmen din til oss og få den beste rådgivningen fra arkitekt og boligkonsulent.

Les mer om tilpasning her

Bestill gratis digital huskatalog

Huskatalogen vår presenterer deg for våre husmodeller i klassisk, herskapelig og moderne stil.