Skalahus
Klassisk toetasjes hus i blå farge, med hvite omramminger, vinduer og dører, og rød taksten. Huset Julistund vist med stor uteplass og matchende, sjarmerende lekestue.

Kjøpe bolig

Kjøpe hus? Tips til deg som går med en boligdrøm i magen! Vi byr på inspirasjon og informasjon for dine byggeplaner! Kanskje det er nettopp i år husdrømmen blir virkelighet?

Kjøp av bolig

Boligkjøp med Skalahus - en trygg og forutsigbar prosess. Fra den dagen du signerer med oss som boligkunde, så er vi et team. Vi skal selvfølgelig ta oss av det aller meste og lose deg gjennom en trygg og oversiktlig byggeprosess. Men vi vil komme til å trenge deg og dine meninger underveis, slik at vi sammen sørger for at det nye huset ditt blir akkurat slik du ønsker og ser for deg. Det ligger mange valg foran deg i starten av en byggeprosess og det blir mye du skal forholde deg til. Men ved siden av deg har du alltid erfarne og solide fagfolk i alle deler av prosessen som sørger for at du til enhver tid er oppdatert på alle dine muligheter. Også skal vi ha det morsomt sammen underveis. Også skal vi være stolte sammen med deg når huset kommer opp mer og mer. 

Herskapelig hvit villa med rødt tak. To overbygde balkonger hvor man kan nyte morgensol og kveldssol. Stor og fin hage med romslig uteplass. Husmodellen Wilhelmine

Hus for alle - last ned våre digitale magasiner!

Vi har et magasin for hver av husseriene våre, Æra, Saga og Moda. Hent inspirasjon fra den serien du liker best – eller bla gjennom alle! Her er det mye relevant informasjon for enhver som drømmer om å bygge nytt hus!

Et første møte med oss er alltid gratis

Kjøpe nytt hus? Et første møte med oss er alltid kostnadsfritt og uten forpliktelser. Hos ditt lokale Skalahus-kontor møter du boligrådgivere som er godt kjent i ditt område og som kan svare deg på det du måtte lure på. Det er på dette møtet at vi blir kjent med - og får forståelse for dine ønsker og behov. Og det er her du blir kjent med alle våre muligheter. 

Bygge hus? Her alt du trenger å vite!

Gråmalt, stort ettplans hus i herskapelig stil med sort tak og hvite detaljer. Husmodellen Amelia med flott opparbeidet hage, uteplasser og basseng.

Hvordan kjøpe bolig?

Vi har her delt byggeprosessen inn i ulike faser, slik at du får en veiledende oversikt over hvordan din boligreise med Skalahus kan se ut - fra første møte til nøkkelen står i døra.

1. Det første møtet

Her møter dine ønsker våre muligheter. Vi får høre om dine byggeplaner og sammen kartlegger vi dine behov, ønsker og rammer opp mot passende hustyper og deres muligheter. Tomtens størrelse og utforming samt kommunens reguleringsbestemmelser må også tas hensyn til ved valg av bolig.

2. Tilrettelegging og økonomi

Nå former vi drømmehuset og arkitekttegner det slik at det passer dine behov under forutsetning at det er iht. lover og regler vi må forholde oss til. Gjennom tett samarbeid og rådgivning skal vi finne den optimale husmodellen og planlegge eventuelle tilpasninger som gjør boligen skreddersydd for akkurat deg og ditt behov. I denne fasen setter vi også opp en økonomisk plan over kostnadene i byggeprosjektet. Denne råder vi deg til å ta med til byggelånsbank for en gjennomgang.

3. Kontrakt og prosjektering

Når vi er enige om hvordan huset skal bli, skriver vi kontrakt. Deretter utformes byggesøknadstegninger som boligkonsulenten sender til kommunen sammen med byggesøknaden. Tegningene sendes nå til prosjekteringsavdelingen som utarbeider arbeidstegninger sammen med tekniske detaljer som blant annet tømreren skal bygge etter. Samtidig kvalitetssikrer også prosjekteringsavdelingen at huset bygges iht tekniske forskrifter fra myndighetene.

4. Oppmeldingsmøte

Når byggetillatelsen foreligger fra kommunen er det tid for oppmeldingsmøte. Her møter du byggelederen som har ansvaret for å byggelede alle fagarbeiderne som bygger huset ditt. I møtet går du, boligkonsulent og byggeleder igjennom tegningene samt all informasjon og detaljer om huset. Byggeleder utarbeider også en fremdriftsplan som ender opp i en ferdigdato. Etter møtet sendes din byggesak til logistikkavdelingen som bestiller materiell og produkter hos våre leverandører som videresender dette til byggeplassen.

5. Selve byggingen

Når tomten er utgravd og grunnmuren er støpt blir øvrig materiell som logistikkavdelingen har bestilt tilført byggeplassen i takt med fremdriften. Huset bygges iht fremdriftsplanen og underveis kan du komme på besøk på byggeplassen. Dette må være etter avtale med byggeleder pga din egen sikkerhet. Før selve overleveringsdagen går du og byggelederen en førbefaring. Da sjekker vi at huset er i henhold til tegninger og kontrakt. 

6. Velkommen inn!

Vær så god, åpne døren til ditt nye hjem! På overleveringsdagen går vi gjennom huset på nytt. I tillegg skaffer vi nødvendig dokumentasjon fra kommunen. Du får overlevert informasjon om huset ditt og selvfølgelig nøklene. Etter ett år kommer vi tilbake på besøk for å forsikre oss om at alt er som det skal være. Nå kan du skape historiene.  

Her kan du se en byggeprosess av husmodellen Junisol i Drøbak

Har du spørsmål om det å bygge bolig? Snakk med oss!

Bestill en uforpliktende rådgivertime med oss! En av våre boligkonsulenter kontakter deg innen kort tid.

Stort soverom i mørke blåtoner med tilstøtende walk-in closet og bad i den herskapelige husmodellen Albertine.

Kjøpe hus - hvor mye kan jeg låne?

Økonomiske rammer og finansiering 

På det første møtet vil vi snakke med deg om din økonomiske situasjon opp mot finansiering av en ny bolig – og hvilke rammer du og vi har å forholde oss til. Både for deg og for oss er det mest effektivt dersom økonomiske forutsetninger og ønsker samsvarer med hverandre.

En økonomisk plan

En sentral del av byggeprosessen fra start er å sette opp en forutsigbar økonomisk plan som kundene våre skal kunne forholde seg til. I dette dokumentet får du oversikt over alle elementene og kostnadene i byggeprosjektet og en detaljert oversikt over hva som ligger i - og utgjør totalprisen. Den økonomiske planen inngår i dokumentene som du tar med til banken din, som igjen avgjør hvor mye du kan låne. Hva slags type bolig du bor i på nåværende tidspunkt, og om du velger å bygge hus med utleiemuligheter eller ikke vil også være faktorer som banken din legger som grunnlag for lånebeløpet. 

Bestill gratis digital huskatalog

Huskatalogen vår presenterer deg for våre husmodeller i klassisk, herskapelig og moderne stil.

Den store villaen Albertine i Æra-serien, hvitmalt med sort tak, to etasjer i herskapelig stil med flott opparbeidet hage og basseng.

Et bredt utvalg av husmodeller

Kjøpe bolig og leter etter den perfekte husmodellen? Uansett boligdrøm så har vi garantert en favoritt eller to blant våre hustyper. Fra det lille til det store - og fra det herskapelige til det moderne.

Se alle våre boliger