Skalahus
Moderne ettplans lite og kompakt hus. Overbygd inngangsparti med plass til en liten sittegruppe. Tomt med utsikt til vannet.
Blåmalt stue og spisestue sett fra kjøkken i det moderne ferdighuset Mynd. Flere store vinduer på den ene veggen og lyst interiør med innspill av treverk. Åpen stue- og kjøkkenløsning i huset Mynd.

Arealeffektive hus med smarte løsninger

Arealeffektive hus med mindre avtrykk og smarte planløsninger er en trend i tiden! Fortetning gjør at tomtene på markedet blir mindre, noe som igjen betyr at det blir et større behov for husmodeller som krever mindre plass. Våre husmodeller på under 150 kvm beviser at du kan bo som en konge og leve som en dronning på mindre plass, uten at det går ut over design eller funksjonalitet.

Våre arealeffektive boliger er både innholdsrike og lekre

Arkitektene våre er vant til å måtte tilpasse seg markedet når de tegner og setter sammen et bredt utvalg med husmodeller som skal dekke alle mulige ønsker og behov for alle slags familier. Smarte hus med effektive planløsninger skaper store muligheter og inviterer inn til svært innholdsrike rom, til tross for at de inneholder under 150 kvm.

Moderne grått og hvitt ettplans lite og kompakt hus på stor og fint tomt mot havet. Overbygd og koselig inngangsparti. Huset har også koselig uteplass hvor du kan nyte havutsikten. Husmodellen Timi har alt på ett plan og en smart planløsning som gir en god romfølelse.

Prisgunstig med mindre hus

Ikke bare er byggesettet på en mindre bolig naturlig nok mindre kostbart enn de store husmodellene. I det lange løp vil også de mindre boligene kreve lavere strømforbruk med tanke på spesielt oppvarming, sammenlignet med de større husmodellene. 

Hus for alle - last ned våre digitale magasiner!

Vi har et magasin for hver av husseriene våre, Æra, Saga og Moda. Hent inspirasjon fra den serien du liker best – eller bla gjennom alle! Her er det mye relevant informasjon for enhver som drømmer om å bygge nytt hus!

Stuen i boligkonseptet Ode, her vist i modellen Ode 4.2. Grå vegger og tak og stor vindusflater som trekker seg helt opp i den mønte himlingen som slipper lyset inn. Spisestue og sofaer i fargene blått, lyst grått og mørk grått/svart.

Husmodellen Ode

Ode er mulighetenes hus. Vårt nye huskonsept kan med sine moduler bygges som et arealeffektivt, mindre hus – eller bygges stort om det er behov for det. Her ser du en mindre versjon av Ode på 1,5 etasjer og med et areal på under 150 kvm.

Les mer om Ode her. 

Gråmalt stue i husmodellen Ode 4.2 som har halvannen etasje. Vist mot kjøkken som ligger under mesanin og stuen som har mønt himing. To sofaer i lyst grått, blå puff og bord, hylle og interiørelementer i glass og mørke farger.
Klassisk hvit enebolig på ett plan.  Stort og fint overbygd inngangsparti ønsker deg velkommen. Inngangsparti med plass til sittegruppe. Septembertime er et vinkelhus med en skjermet, overbygd uteplass.

Gode uteplasser kompenserer for liten hageplass

Små tomter byr kanskje ikke på de største hageflekkene rundt husveggen, men dette har selvfølgelig våre arkitekter tenkt på. Også de mindre husmodellene våre er utstyrt med gode uteplasser som gir huset et ekstra rom for de ekstra fine dagene. Balkong, terrasse og markterrasse gjør både varme sesonger og lyse sommerkvelder ekstra lange. Her kan du skape din egen oase og ditt personlige uterom akkurat slik du vil ha det.

Klassisk hvitmalt hus med rødt tak på skrå tomt. Huset Marsmorgen har stor terrasse med utgang fra hovedplan. Grønn og frodig hage i sommervær.

Velg husmodell etter tomt

Ofte er det tomten som bestemmer hvor fleksibel du kan være på valg av husmodell, og vi synes selvfølgelig at du fortjener stor valgfrihet uansett hvor stor eller liten tomten din er. Så selv på små tomter bygger vi drømmehus med alle muligheter. Og det de mindre husene kanskje "taper" på areal, tar de definitivt igjen på smarte løsninger, sjarm, hjemmekos og toppmoderne standard. 

Ferdighus under 150 kvm - lev godt på mindre plass!

Plasseffektive boliger kan by på vel så mye bokvalitet, sjarm og funksjonalitet. Dessuten er de også langt mer prisgunstige! Dette er et utvalg av våre boliger under 150 kvm, og det de "mangler" på boareal tar de igjen på smarte planløsninger.

Lån fra Husbanken til bygging av ny bolig

Når du skal bygge nytt hus, kan du være kvalifisert for å få lån hos Husbanken. Vi gir deg svarene på noen av de mest stilte spørsmålene om husbankfinansiering av ny bolig.

Les mer om husbankfinansiering

Mørk blå åpen stue- og kjøkkenløsning, med rosa og lilla detaljer, sett fra kjøkken. Sort kjøkkeninnredning med hvit benkeplate, spisestue plassert i utbygg i stuen og hvit sofa innerst. Store vinduer gir godt med lys inn i det moderne ettplanshuset Timi.

Ettplanshuset Timi - en stor personlighet med lite avtrykk

Denne moderne storsjarmøren på 86 kvm rommer smarte planløsninger med blant annet bad, to soverom, åpen stue- og kjøkkenløsning, samt godt med bodplass og entré med romslig og praktisk garderobeplass. Et perfekt sted å bo for en liten familie!

Les mer om Timi

Last ned magasin om det å bygge nytt hus

Hvor lang tid tar en byggeprosess? Hva koster det å bygge nytt hus? Hvilke valg må du ta – og når må du ta dem? Les om hvordan du får oppfylt boligdrømmen på Skalahus-vis!

Vi endrer huset slik du vil

Alle husmodellene våre er arkitekttegnet og alle detaljer er finpusset og gjennomtenkt for at du skal få maks bokomfort i hjemmet ditt. Allikevel så vil vi at du skal ha muligheten til å personliggjøre huset slik du ønsker og har behov for. Derfor kan alle våre standardmodeller tilpasses i tett samarbeid med boligrådgiver og arkitekt. Les mer om tilpasning her.

Klassisk hvitt L-kjøkken med sort benkeplate, lys grønne vegger og grønne fliser over kjøkkenbenk i fiskebenmønster. Husmodell Aprilvår. Koselig kjøkken i Aprilvår.

Ønsker du å endre på et av våre hus?

Vi skreddersyr løsninger for deg slik at du får akkurat den planløsninger du ønsker. Vi kan også tilpasse fasaden på huset. Ta kontakt via skjemaet, så hjelper vi deg med tilpasninger.

Stor og moderne enebolig med flatt tak, i tre etasjer på skrå tomt. Mørkt beiset og hvite detaljer. Integrert garasje og parkering foran huset Lykill. Husmodellen Lykil byr på mange kvadratmeter og er tilpasset skrå tomt. Her har du flere uteplasser, muligheter for utleie i underetasjen, og integrert garasje.

Husmodeller i alle ender av skalaen

I tillegg til våre ferdighus under 150 kvm, leverer vi storslåtte praktvillaer og moderne hus for storfamilien. Klikk deg inn for å lese mer om vårt brede utvalg av hustyper innen moderne, klassisk og herskapelig stil.

Alt om våre ferdighus

Blomstereng med gule smørblomster og sollys.

Vi bygger for fremtiden, både med tanke på kvalitet, design og miljø

I Skalahus bygger vi bevisst husene - og hyttene våre i tre, som er et naturlig og fornybart byggemateriale. Les om vårt fokus på bærekraft her.

Vil du snakke med oss om pris?

Vi gir deg gjerne mer informasjon om priser på våre boliger. Fyll ut skjemaet og vi tar kontakt med deg.