Skalahus
Herskapelig hvit villa med rødt tak. To overbygde balkonger hvor man kan nyte morgensol og kveldssol. Stor og fin hage med romslig uteplass.

Bygge hus? Her er 10 tips som gir deg oversikt!

Det å bygge nytt hus er naturlig nok en stor investering, og vi skjønner at en byggeprosess kan virke innviklet og uoversiktlig for en som aldri har gjort det før. Derfor har vi satt opp 10 punkter som enhver husbygger må forholde seg til, slik at du kan få god oversikt over prosessen.

Nærbilde av en pult med skrivesaker, pc og en person som sitter og noterer på en plantegning.

1. Prisen på et ferdighus

Prisen på en husmodell varierer fra prosjekt til prosjekt, nettopp fordi det er flere faktorer som vil spille inn på sluttsummen. Tomt, graving, støping og eventuelle oppgraderinger fra standardmodellen vil påvirke kostnaden. En boligkonsulent vil sammen med dere finne ut hvilken husmodell som matcher ønsker, behov og økonomisk utgangspunkt. Deretter vil dere motta et pristilbud og en økonomisk plan som inneholder alle kostnadene i prosessen. Her kan du lese mer om priser på våre hustyper. 

2. Alle våre hus kan tilpasses

Vi strekker oss langt for å skape drømmehjemmet. Derfor kan alle våre husmodeller tilpasses dine ønsker og behov. Sammen med boligkonsulent og arkitekt kan du med utgangspunkt i en av våre husmodeller se på tilpasning av både fasade og innvendige planløsninger. Kanskje du vil ha større kjøkken? Bedre plass til oppbevaring? Eller ett stort barnerom fremfor to små? Alt er mulig. Les mer om tilpasning her.

3. Byggetid

Du har kanskje hørt at det tar cirka ett år å bygge et hus? I mange tilfeller stemmer dette, men vær bevisst på at det fra prosjekt til prosjekt er vanskelig å si eksakt hvor lang tid en byggeprosess vil ta. Faktorer som årstid, regionale forhold, tomtegrunnlag, dispensasjonsbehov og grad av egeninnsats vil naturlig nok påvirke den totale byggetiden. Likevel vil du selvfølgelig tidlig i prosessen få en dato for ferdigstillelse og en oversiktlig tidsplan når alle forholdene for akkurat ditt byggeprosjekt er gjort rede for.  Bygge hus – her er alt du trenger å vite

Nærbilde av snittflaten på en bunke panelbord.
Ferdighus med sokkeletasje på skrå tomt i frodig hage med gressplen og barneleker. Huset Augustdag er grønnmalt med hvite detaljer og sort tak.

4. Velg tomt først - deretter hustype

For mange starter en byggeprosess med å forelske seg i en husmodell, men egentlig er det smarteste å starte med selve tomta. Tomtegrunnlaget vil nemlig ha mye å si for hvilken hustype det lønner seg å bygge akkurat her. Ellers kan du risikere fordyrende tilpasninger på huset eller en tomt som ikke utnyttes slik den har potensiale til. Vi hjelper deg selvfølgelig med en god tomtebefaring! Få flere gode råd om tomt og husmodell her.

5. Hus med utleiedel

Mange av våre husmodeller er tilpasset for utleie og gir deg muligheten til å motta skattefri inntekt hver måned. Dette gir deg smarte økonomiske fordeler både når det gjelder nedbetaling av huslånet og bedre betingelser i møte med banken. En bolig bygget for utleie vil også stige ytterligere i verdi, nettopp fordi den er tilpasset for å generere ekstra inntekt. Du kan lese mer om fordelene med utleie her.

6. Husbygging med egeninnsats 

En boligkonsulent vil kunne gi deg en oversikt over hva som er mulig å trekke ut som egeninnsats i ditt byggeprosjekt, dersom du har tid, erfaring og kompetanse til å utføre elementer av husbyggingen på egenhånd. Dette vil gi en viss reduksjon i den totale kostnaden. Merk at denne egeninnsatsen må utføres i henhold til øvrig byggeaktivitet og fremdrift satt opp av byggeleder.

7. Standard og tilvalg

Selv om hver og én av våre husmodeller er tegnet for å være et best mulig hjem for de aller fleste, så har du alle muligheter til å velge løsninger utenom standard og gjøre ønskede oppgraderinger. En boligkonsulent vil vise deg mulighetene for tilvalg og eventuelle tilpasninger tidlig i byggefasen. 

Nærbilde av et bord der det sitter folk på begge sider og skriver i notatbøker.

8. Et første møte med oss er alltid gratis 

Du er hjertelig velkommen til å kontakte ditt lokale Skalahus-kontor for å snakke med våre dyktige rådgivere om ditt unike byggeprosjekt. Et første møte med oss er alltid gratis og helt uforpliktende. Kanskje vil du vite mer om en spesiell husmodell? Eller snakke med lokalkjente fagfolk om tomtegrunnlaget ditt? Uansett er du velkommen til oss! Du finner listen over Skalahus-forhandlere her.

9. 28 husmodeller, 3 ulike husserier

Uansett hvordan ditt drømmehus ser ut, så skal du kunne finne noe du liker i huskatalogen vår. Vi tilbyr moderne boliger, klassiske hus og herskapelige villaer, og gir deg stor valgfrihet innen størrelse og uttrykk.

Her kan du lese alt du trenger å vite om våre ferdighus.

Smilende kvinne med et smilende barn på ryggen. Illustrasjoner som består av marihøne i en firkant og tomannsboligen Hafa i en firkant er satt inn i bildet.

10. Dette er Skalahus

Vi bygger for fremtiden både når det gjelder kvalitet og design, og tilbyr moderne ferdighus, storslåtte villaer og klassiske boliger samtidig som vi satser stort på eiendomsutvikling over hele Norge. Skalahus har 25 års erfaring, solid fagkompetanse, sterk lokalkunnskap og et av Norges største trehusmiljøer i ryggen. Vi har forhandlere over store deler av Østlandet, på Sørlandet, i Troms og i Bergen, med hovedkontor på Hamar. Uansett hvilke av våre forhandlere du kontakter, vil du bli møtt av lokalkjente boligutviklere med lang erfaring og unik kunnskap rundt alle aspekter av ditt boligprosjekt - fra planlegging til prosjektering. Les mer her. 

Bygge hus? Her er alt du trenger å vite!

Bestill gratis magasin om det å bygge nytt hus!

Hvor lang tid tar en byggeprosess? Hva koster det å bygge nytt hus? Hvilke valg må du ta - og når må du ta dem?