Skalahus
Nærbilde av en pult med skrivesaker, pc og en person som sitter og noterer på en plantegning.

Byggeprosessen - gode råd fra oss hele veien

Gjennom byggeprosessen av ditt nye hjem vil du komme i kontakt med fagfolk som med hvert sitt kompetansefelt vil hjelpe deg gjennom de ulike stegene. Hver og en av dem sitter inne med verdifull kunnskap som er verdt å lytte til.

Velg hus etter tomt

En byggeprosess starter naturlig nok som oftest med en konkret boligdrøm, men allikevel er et godt råd å skaffe seg tomt før man velger hustype. Det er dessverre en vanlig feil å forelske seg i en husmodell som ikke passer tomta du skal bygge på.

Som husbygger er det viktig å lytte til fagfolk med erfaring og være åpen for gode råd og innspill, selv om det kanskje betyr at man må ta en ny runde med hensyn til den husmodellen og den planløsningen man først hadde sett for seg.

Vær trygg på at vi vil det beste for deg og dere som skal bygge og bo i dette huset. Kunden og kundenes ønsker står selvfølgelig i fokus, samtidig som at vi ønsker å bruke vår faglige kompetanse til å skape en optimal løsning for både nåtid og fremtid, hustype og tomt. 

Her ser du noen av våre husmodeller. Alle våre hus kan tilpasses.

Et hus for hverdag og fest

Finn en boligkonsulent som tar seg god tid til å speile dine behov både til hverdags og fest. Vi skal hjelpe kunden til å bygge en bolig som fungerer i hverdagen og som samtidig innehar elementer som gir stolthet over eget hjem.

Det skal være en glede å samle venner og familie i hjemmet! For å lykkes med dette må man se på en typisk dag i livet til familien som skal bo i dette huset. Etter en slik behovsanalyse kan boligen tilpasses kundens daglige behov og ønsker. Dette forenkler hverdagen og gir økt livskvalitet.

Prikken over i´en

Det er alltid hyggelig å bidra til å skape litt wow-effekt sammen med kundene våre. Dette trenger ikke koste noe ekstra, bare man er litt kreativ i prosessen.

Stor takterrasse med pergola, loungesofa og spisebord- og stoler på husmodellen Lifa. Utsikt mot hav og solnedgang.

Solforhold og utsikt

Det er mange faktorer å se på i forkant av en byggeprosess, for eksempel om det er flat eller skrånende tomt, område for innkjøring og inngang til hus og garasje.

Før man går i gang er det viktig å gjøre seg noen tanker om rominndeling ut i fra muligheter og tilgjengelige kvadratmetere. Så må man tenke videre på hvilke varmekilder som ønskes, som vannbåren varme, varmekabler eller panelovner. Lagringsplass er også et viktig element som bør planlegges godt fra start, som garderobeskap, skyvedørsløsninger og walk-in closet.

Planlegg balkonger og vinduer ut i fra utsikten på tomta, akkurat som at uteplasser og hageområder bør utnytte sollyset på best mulig måte. Tekniske føringsveier som ventilasjon, vann og avløp vil ha mye å si for planleggingen av rom som kjøkken, bad, WC og vaskerom, så her er det viktig at vi tidlig ser på hvilke behov som skal dekkes og hva slags interiør som ønskes. 

Bygge hus? Her er alt du trenger å vite!

Den store villaen Albertine i Æra-serien, hvitmalt med sort tak, to etasjer i herskapelig stil med flott opparbeidet hage og basseng.

Byggeprosessens 6 faser - få oversikt!

Vi har samlet alt du trenger å vite om byggeprosessen, klikk deg videre for å få god oversikt og svar på det du lurer på om husbygging.

Les mer her

Bestill gratis digital huskatalog

Huskatalogen vår presenterer deg for våre husmodeller i klassisk, herskapelig og moderne stil.

Klassisk hvitt trehus på to etasjer med balkong og doble dører. Sommerkveld med dekket bord og tente lykter i velstelt hage foran huset Maibris.

Les alt om våre ferdighus

Klikk deg inn for å lese mer om vårt brede utvalg av husmodeller innen moderne, klassisk og herskapelig stil.

Alt om våre ferdighus