Skalahus

Verdifulle fordeler med å bygge nytt hus!

Å kjøpe bolig er en av livets største investeringer, og for mange står valget mellom å kjøpe en brukt bolig, eller å bygge et helt nytt hus. Her kan du lese flere av fordelene med å investere i ny bolig.

  • Du slipper at uheldige økonomiske overraskelser oppstår som følge av nødvendig vedlikehold og reparasjoner 
  • Fra start får du muligheten til å skreddersy din egen boligdrøm ved å tilpasse det nye huset etter dine ønsker og behov 
  • Glem stressende budrunder og diverse påkostninger. En ny bolig får du til fastpris!
  • Ved å bygge et nytt hus er du også sikret garanti og reklamasjonsrett de neste fem årene
  • Du kan flytte rett inn i en bolig i topp standard med sikre og tette vinduer og vegger og moderne ventilasjonsanlegg som gjenvinner varmen og sørger for et lunt og godt inneklima 
  • Mindre energiforbruk og lavere strømkostnader. Energieffektive hus er smart for lommeboken – og for miljøet!
Moderne arkitekttegnet ferdighus med vinkler og spennende linjer over flere plan. Huset Edli har store vinduer mot havutsikt og eget basseng.

LAVERE STRØMKOSTNADER

Nye hus har et lavere energiforbruk enn eldre boliger. Med dagens høye strømpriser, får du derfor en stor økonomisk fordel hvis du bor i ny bolig. Strømkostnadene blir lavere - så et nytt energieffektivt hus er smart for både lommeboken og miljøet.

De tekniske kravene som husene bygges etter i dag, sikrer at både isolasjon, generell tetthet og vinduer er svært forbedret i forhold til de eldre husene. Derfor er energiforbruket i en ny bolig betydelig lavere sammenlignet med et eldre hus - faktisk opptil 50 prosent!

Stor, gråmalt stue med åpen løsning inn til kjøkkenet. Stuen er illustrert med to ulike sittegrupper, mørkt interiør og mørk brunt tregulv. Herskapelige husmodell Amelia.

KOSTBART MED VEDLIKEHOLD I ELDRE HUS

Bor du i et gammelt hus, må du være forberedt på at uforutsette reparasjoner kan oppstå og at du må sette av penger hver måned til vedlikehold. Hva med å heller legge disse pengene i en splitter ny bolig som ikke byr på noen overraskelser?

Varmetap i et hus kan bety store strømregninger og unødvendig høyt energiforbruk. Det kan også gå hardt utover bokvaliteten med kald trekk gjennom vinduer og vegger – og kalde gulv. Når varm luft lekker ut, trekker kald luft inn, noe som gjør at du må bruke mer energi til oppvarming og du risikerer både råte og sopp i vegger og vinduer. Dårlig isolasjon kan i tillegg føre til kondensskader, derfor er tett konstruksjon og isolasjon av beste kvalitet svært viktige faktorer når våre nye hus skal tegnes og prosjekteres etter dagens strenge tekniske krav. 

HUS FOR ALLE – LAST NED VÅRE DIGITALE HUSKATALOGER

Vi har en huskatalog for hver av husseriene våre; Moda, Saga og Æra. Hent inspirasjon fra den serien du liker best – eller bla gjennom dem alle! Her er det mye relevant informasjon for enhver som drømmer om å bygge nytt hus.

FORNYBARE VARMEKILER

Når du bygger et nytt hus etter dagens tekniske standarder har du flere alternative løsninger på energikilder. Såkalte fornybare varmekilder er utømmelige kilder i et evig kretsløp, som ikke tar skade av at vi benytter oss av det. Fornybare varmekilder, som for eksempel vannbåren varme, sparer både miljø og lommebok og sørger for et lunt og godt inneklima med en jevn og gjennomgående varme. 

VARMESTYRINGSSYSTEMER

Med et varmestyringssystem i hjemmet ditt har du en unik mulighet til å monitorere og få kontroll på akkurat hvor mye energi som går til varme, ventilasjon og belysning. Et slikt system kan også stilles inn til å automatisk senke temperaturen på nattestid og når ingen befinner seg hjemme, og skru av lysene på dagtid. Et slikt system gir deg altså kontroll og oversikt - og muligheten til å aktivt redusere energiforbruket. 

SPØR OSS OM STRØMFORBRUK I NYTT HUS

Vi gir deg gjerne våre beste råd og informasjon om hvilke fordeler du får ved å bygge nytt hus.

To kvinner som sitter smilende og ser på hverandre ved et bord. På bordet ligger huskatalog og en fargevifte og kvinnen til høyre holder en penn i hånden.

FAGPERSONER

Når du kjøper ny bolig forholder du deg ikke til en privatperson, men til proffe fagpersoner som kan hjelpe deg med alt fra tomt til finansiering og tilpasning av planløsninger.

GARANTI OG REKLAMASJONSRETT

Trygghet er et viktig stikkord for alle som bygger nytt hus. Vi vet at dette er en av livets største investeringer, derfor er det viktig for oss å trygge kunden med garanti og reklamasjonsrett de neste fem årene. Dette er en av de selvsagte godene for alle som bygger nytt! Les mer om reklamasjonsrett.

FERDIGHUS MED UTLEIE

Finansielt sett, så kan utleie faktisk være din vei til drømmehuset. Utleieinntekt er en unik mulighet til å betale ned på huslånet på en svært smart og effektiv måte og gi deg sjansen til å flytte inn i akkurat den boligen du ønsker deg. Les mer om utleie her

SKREDDERSØM

Ved å bygge en helt ny bolig, får du en unik sjanse til å påvirke byggeprosessen fra start. I samarbeid med boligkonsulent og arkitekt får du muligheten til å tilpasse det nye huset slik du trenger og ønsker. Les mer om tilpasning her

Ferdighus med sokkeletasje på skrå tomt i frodig hage med gressplen og barneleker. Huset Augustdag er grønnmalt med hvite detaljer og sort tak.

AREALEFFEKTIVE HUS

Nye boliger er tegnet ut fra andre idéer og forutsetninger enn eldre hus, med smarte planløsninger og plasseffektive rom i fokus. Selv om du går noe ned i størrelsen på et nytt hus for å holde prisen nede, kan du likevel opprettholde bokvaliteten.

SE VÅRE HUS UNDER 150 KVM

HVA ER PRISEN PÅ VÅRE FERDIGHUS?

Alle boligkjøp har ulikt utgangspunkt og både husmodell, tomtegrunnlag og geografisk plassering vil sørge for at enhver boligprosess er unik prismessig. Våre boligkonsulenter tar gjerne en prat med deg om dine byggeplaner og hjelper deg med et prisestimat på akkurat din unike boligdrøm. Benytt skjemaet under, så tar vi kontakt med deg!

Funkisinspirert bolig på to plan, med flatt tak. Huset Mynd er fargesatt i hvitt og gyllenbrunt, har store vinduer, og en spennende hjørnedetalj.

LES ALT OM VÅRE FERDIGHUS

Klikk deg inn for å lese mer om vårt brede utvalg av husmodeller innen moderne, klassisk og herskapelig stil.

Alt om våre ferdighus