Skalahus
Stue/spisestue i den moderne husmodellen Lykill, her malt i hvit. Stor lys sofa står vendt mot den moderne peisen og de store vinduene.

Bygg nytt hus - få lavere strømkostnader

Nye hus har et lavere energiforbruk enn eldre boliger. Med dagens høye strømpriser, får du derfor en stor økonomisk fordel hvis du bor i ny bolig. Strømkostnadene blir lavere - så et nytt energieffektivt hus er smart for både lommeboken og miljøet.

De tekniske kravene som husene bygges etter i dag, sikrer at både isolasjon, generell tetthet og vinduer er svært forbedret i forhold til de eldre husene. Derfor er energiforbruket i en ny bolig betydelig lavere sammenlignet med et eldre hus - faktisk opptil 50 prosent!

Romslig stue i det moderne ferdighuset Himin med blå kalkmaling på alle vegger, lys grå sofa med blå puter og en koselig peis i hjørnet. Store vinduer gir godt med lys inn og terrassedøren kan åpnes på varme sommerdager.

Dyrt med vedlikehold i eldre hus

Bor du i et gammelt hus, må du være forberedt på at uforutsette reparasjoner kan oppstå og at du må sette av penger hver måned på vedlikehold. Hva med å heller legge disse pengene i en splitter ny bolig som ikke byr på noen overraskelser?

Varmetap i et hus kan bety store strømregninger og unødvendig høyt energiforbruk. Det kan også gå hardt utover bokvaliteten med kald trekk gjennom vinduer og vegger - og kalde gulv. Når varm luft lekker ut, trekker kald luft inn, noe som gjør at du må bruke mer energi til oppvarming og at du risikerer både råte og sopp i vegger og vinduer. Dårlig isolasjon kan i tillegg føre til kondensskader, derfor er tett konstruksjon og isolasjon av beste kvalitet svært viktige faktorer når våre nye hus skal tegnes og prosjekteres etter dagens strenge tekniske krav. 

Spør oss om strømforbruk i nytt hus

Vi gir deg gjerne gode råd og informasjon om hvilke fordeler du får ved å bygge nytt hus nå.

Koselig, blåmalt loftstue innredet som lekerom med døren åpen ut til balkong. Husmodell Aprilvår.

Flere fordeler ved å bygge nytt hus

  • Du slipper at uheldige økonomiske overraskelser oppstår som følge av nødvendig vedlikehold og nødvendige reparasjoner. 
  • Fra start får du muligheten til å skreddersy din egen boligdrøm ved å tilpasse det nye huset etter dine ønsker og behov. 
  • Glem stressende budrunder og diverse påkostninger. En ny bolig får du til fastpris!
  • Ved å bygge et nytt hus, er du også sikret garanti og reklamasjonsrett de neste fem årene.
  • Du kan flytte rett inn i en bolig i topp standard med sikre og tette vinduer og vegger og moderne ventilasjonsanlegg som gjenvinner varmen og sørger for et lunt og godt inneklima. 
  • Mindre energiforbruk - og lavere strømkostnader. Energieffektive hus er smart for lommeboken - og for miljøet.

Hus for alle - last ned våre digitale magasiner!

Vi har et magasin for hver av husseriene våre, Æra, Saga og Moda. Hent inspirasjon fra den serien du liker best – eller bla gjennom alle! Her er det mye relevant informasjon for enhver som drømmer om å bygge nytt hus!

Vannbåren varme

Når du bygger et nytt hus etter dagens tekniske standarder, så har du flere alternative løsninger på energikilder. Såkalte fornybare varmekilder er utømmelige kilder i et evig kretsløp, som ikke tar skade av at vi benytter oss av det. Fornybare varmekilder, som for eksempel vannbåren varme, sparer både miljø og lommebok og sørger for et lunt og godt inneklima med en jevn og gjennomgående varme. 

Varmestyringssystemer

Med et varmestyringssystem i hjemmet ditt har du en unik mulighet til å monitorere og få kontroll på akkurat hvor mye energi som går til varme, ventilasjon og belysning. Et slikt system kan også stilles inn til å automatisk senke temperaturen på nattestid og når ingen befinner seg hjemme, og skru av lysene på dagtid. Et slikt system gir deg altså kontroll og oversikt - og muligheten til å aktivt redusere energiforbruket. 

Herskapelig, hvit villa av husmodellen Wilhelmine. Valmet rødt tak, mange vinduer og overbygd balkong. Grønn plen, drivhus og vekster i plantekasser.

Kjøpe hus

Når du kjøper ny bolig forholder du deg ikke til en privatperson, men til proffe fagpersoner som kan hjelpe deg med alt fra tomt til finansiering og tilpasning av planløsninger. Du har tilgang på all dokumentasjon fra kjeller til tak og kan være sikker på at ditt nye hjem er trygt bygget etter dagens strenge krav og forutsetninger. Dessuten er du sikret fem års garanti og slipper stressende budrunder og krevende oppussing.

Ferdighus med utleie

Finansielt sett, så kan utleie faktisk være din vei til drømmehuset. Utleieinntekt er en unik mulighet til å betale ned på huslånet på en svært smart og effektiv måte og gi deg sjansen til å flytte inn i akkurat den boligen du ønsker deg.

Les mer om utleie

Tilpasset slik du vil

Ved å bygge en helt ny bolig, får du en unik sjanse til å påvirke byggeprosessen fra start. I samarbeid med boligkonsulent og arkitekt får du muligheten til å tilpasse det nye huset slik du trenger og ønsker.

Les mer om tilpasning her.

Arealeffektive boliger

Nye boliger er tegnet ut fra andre idéer og forutsetninger enn eldre hus, med smarte planløsninger og plasseffektive rom i fokus. Selv om du går noe ned i størrelsen på et nytt hus for å holde prisen nede, kan du derfor likevel opprettholde bokvaliteten.

Arealeffektive hus under 150 kvm

Mørk blå åpen stue- og kjøkkenløsning, med rosa og lilla detaljer, sett fra kjøkken. Sort kjøkkeninnredning med hvit benkeplate, spisestue plassert i utbygg i stuen og hvit sofa innerst. Store vinduer gir godt med lys inn i det moderne ettplanshuset Timi.

Garanti og reklamasjonsrett

Trygghet er et viktig stikkord for alle som bygger nytt hus. Vi vet at dette er en av livets største investeringer, derfor er det viktig for oss å trygge kunden med garanti og reklamasjonsrett de neste fem årene. Dette er en av de selvsagte godene for alle som bygger nytt!

Les mer om reklamasjonsrett

Trygt inneklima for små og store 

Våre nye boliger er selvfølgelig bygget etter dagens strenge standarder, med moderne ventilasjonsanlegg, tette vinduer og godt inneklima. Slik kan du være sikker på at omgivelsene i hjemmet er lune og trygge for alle i familien. 

Ingen økonomiske overraskelser

Du kan aldri helt vite hva som venter av nødvendige reparasjoner i fremtiden når du kjøper et brukt hus. Da kan fort uheldige økonomiske overraskelser oppstå i form av fukt, råte, vannskader, tak som lekker, vinduer som ikke holder på varmen, lekkasjer i vannrørene, slitasje på panelet osv.

Klikk her for å se alle våre ferdighus.

Bygge hus? Her er alt du trenger å vite!

Stue med vinduer som dekker en hel vegg i det moderne ferdighuset Lifa. Stuen har kontrastvegg i grått med mønster, gul sofa vendt mot vegg med tv og dør inn til kjøkken og spisestue.

Hva er prisen på våre ferdighus?

Alle boligkjøp har ulikt utgangspunkt og både husmodell, tomtegrunnlag og geografisk plassering vil sørge for at enhver boligprosess er unik prismessig. Våre boligkonsulenter tar gjerne en prat med deg om dine byggeplaner og hjelper deg med et prisestimat på akkurat din unike boligdrøm. Benytt skjemaet under, så tar vi kontakt med deg!

Vil du snakke med oss om pris?

Vi gir deg gjerne mer informasjon om priser på våre boliger. Fyll ut skjemaet, så tar vi kontakt med deg.

Klassisk hvitt trehus på to etasjer med balkong og doble dører. Sommerkveld med dekket bord og tente lykter i velstelt hage foran huset Maibris.

Les alt om våre ferdighus

Klikk deg inn for å lese mer om vårt brede utvalg av husmodeller innen moderne, klassisk og herskapelig stil.

Alt om våre ferdighus