Skalahus

Byggeprosessen. Wanja bygger Junisol, del 3

Byggeprosessen fortsetter! Flere uker har gått siden forrige oppdatering fra Hamsun-tomta i Drøbak, og nå har det skjedd spennende saker i husbyggingen til vår egen boligkonsulent Wanja Sanfelt. Nå er sålen for huset og garasjen støpt, og snart skal veggene reises!

Wanja Sanfelt fra Anova Boliger forteller om hva som har skjedd siden sist oppdatering: 

– Det er blitt støpt en såle for huset og garasjen og elektriker har lagt ned varmekabler. Det må planlegges tidlig hvor alt av rør for vann og avløp skal være fordi dette må på plass allerede i forbindelse med støp av gulvet. Det samme gjelder røropplegg for elektrisitet. Når gulvet er støpt er det for sent å ombestemme seg. 

Les alle artiklene her

Ringmur og bakvegger

Ringmuren og bakveggene i sokkeletasjen ble støpt med produkter fra Jackon. Ferdig isolerte elementvegger bygges opp og fylles deretter med sement. Når bak- og sideveggene i isolert mur var på plass kom graveren tilbake for å etterfylle masse inntil veggene.

Vanskelig å se for seg romfølelsen

Wanja og familien synes det er rart å kunne gå rundt på gulvet i første etasje. – Her og nå virker huset så lite og det er fort gjort å gjøre seg tanker som at «badet blir jo alt for lite» og «er det plass til seng i dette soverommet da»? Det er rart i byggeprosessen hvordan følelsen av størrelsen på huset går opp og ned, men jeg vet jo at huset igjen virker mye større når veggene reiser seg, ler hun. 

Noe utsatt leveranse på grunn av været

Byggematerialene til selve huset skulle etter planene leveres i første delen av desember, men kong vinter kan ingen gjøre noe med. Dagen for selve leveransen møtte oss med isregn og glaserte veier. – Jeg har aldri opplevd glattere føre i Drøbak noen gang. Veien opp til tomten er bratt, så leveransen måtte utsettes noen dager. Nå er imidlertid materialer på plass og det dyktige snekkerteamet har nå før jul akkurat fått kommet i gang med hammer og spikerpistol.  Rett etter nyttår skal huset få vokse seg raskt i høyden og vi gleder oss veldig til å se konturene av huset som kommer på plass. I mellomtiden får vi smøre oss med tålmodighet og kose oss med valg som skal tas både innvendig og utvendig. Jeg gleder meg spesielt til å skape et interiør som gir huset en god atmosfære vår personlige stil!

Her ser du huset illustrert slik det skal stå på tomta

Junisol er en vakker klassiker med nostalgiske detaljer, store vinduer og smart planløsning som tar godt vare på hele familien.

Ønsker du å lese alle artiklene om byggeprosessen til Wanja?

Les alle artiklene her

Vil du følge byggeprosessen enda nærmere?

Vi følger prosessen videre og gleder oss til å komme med neste oppdatering på Junisol-huset på Hamsun-tomta. I mens kan du følge små hverdagslige drypp fra tomt og byggeprosess på Instagram: @wanja_bygger_junisol. 

Les mer om Anova Boliger AS her.