Skalahus
Arbeidslyset skinner gjennom vinduene en kveld på en husmodellen Junisol under oppføring.

Byggeprosessen. Wanja bygger Junisol, del 5

I den siste perioden har det skjedd veldig mye med det vakre huset i Drøbak, selv om mye av arbeidet ikke er synlig utenfra. Enorme mengder med isolasjon er lagt i tak og vegger, og elektriker har trukket mange, mange meter med kabler og gjort alt klart for et skjult elektrisk anlegg.

Nå er vi snart i mai og våren har for lengst meldt sin ankomst i Drøbak. April har allerede gitt vår egen boligkonsulent Wanja Sanfelt og familien mange solrike og faktisk sommervarme dager, og de gleder seg mer enn noen gang til å flytte inn i huset sitt som skal stå klart en dag i juli. – Brytere, kontakter og lyspunkter er på plass og spotlights er klargjort i gangen og på bad og kjøkken, forteller Wanja. – Rørlegger har også gjort sin første del av arbeid inne i huset. Alle uttak for vann og avløp er nå klare for sluttmontering av bad og kjøkken når den tid kommer.

Les alle artiklene her

Nærmer seg kledning av alle innvendige flater   

Når alle kabler og rør var på plass i vegger og tak ble det lagt enda et lag isolasjon for tilslutt å tette alle tak og vegger med gipsplater. – Det nærmer seg nå kledning av alle innvendige flater og bestillinger er gjort av både parkett, fliser, kjøkken- og baderomsinnredning, forteller Wanja. Husets atmosfære settes mye av de farger som velges, så det har vi også brukt mye tid på. – Vi liker godt at fargene gjennom hele huset harmonerer og har derfor valgt en fargepallett som gjenspeiler dette. Siden huset vil ligge ved sjøen har vi latt oss inspirere av fargene til vann, strand og svaberg.

Flislegging

Fliselegger er nå allerede i gang med flislegging av badene etter å ha gjort en grundig jobb med påstøp og membran. – På en vegg i ett av badene skal vi prøve ut et nytt produkt som kalles Wet system. Det er en type fibertapet som monteres på en måte som gjør at produktet kan være i våtrom, ja faktisk inne i dusjen. Denne fondveggen vil gi badet et skikkelig løft. Vi har valgt et design som tar opp fargene i huset ellers.

Pipe på plass

Pipe og pipeløp er også kommet på plass, og etter vurderinger fram og tilbake falt valget til slutt på en gasspeis med glass på tre sider. –Denne peisen vil fungere som en romdeler og flammene vil synes fra både kjøkken, spisestue og stue. Med et godt isolert hus er det ikke mye energi som skal til for å varme opp huset. Med en gasspeis kan vi enkelt velge hvor mye energi den skal gi ved å regulere flammene med en fjernkontroll. Når det gjelder oppvarming i huset generelt har vi valgt varmekabler støpt i gulvet i underetasjen og varmefolie under parketten i hovedetasjen.

Stor utvikling fremover

– Etter å ha fulgt med på arbeidet til mange dyktige fagarbeidere over flere måneder, har det begynt å klø i fingrene på min mann som også får lyst til å bidra, forteller Wanja. – Det har så langt resultert i en flott utvendig trapp og nå er han i full gang med utvendig maling av huset. Jammen fint å ha min egen «Byggmester Bob»! Nå kommer det til å skje store forandringer i huset fremover. Gjett om vi gleder oss!

Du kan lese alle artiklene om denne byggeprosessen her.

Følg byggeprosessen dag for dag på Instagram!

Vi følger prosessen videre og gleder oss til å komme med neste oppdatering på Junisol-huset på Hamsun-tomta. I mens kan du følge små hverdagslige drypp fra tomt og byggeprosess på Instagram: @wanja_bygger_junisol.

Les mer om denne husmodellen her

Hus for alle - last ned våre digitale magasiner!

Vi har et magasin for hver av husseriene våre, Æra, Saga og Moda. Hent inspirasjon fra den serien du liker best – eller bla gjennom alle! Her er det mye relevant informasjon for enhver som drømmer om å bygge nytt hus!