Skalahus
Kvinne som står nede ved strandkanten med snødekte fjell i front. Hun former hendene som et hjerte rundt sola som kan skimtes i horisonten.

Byggeprosessen - hvor lang tid tar det?

Du har kanskje hørt at det tar cirka ett år å bygge et hus? I mange tilfeller stemmer dette, men vær bevisst på at det fra prosjekt til prosjekt er vanskelig å si eksakt hvor lang tid en byggeprosess vil ta før du mottar tidsplan og overtagelsesdato.

Flere faktorer som avgjør byggetiden

Faktorer som årstid, tilpasninger av husmodell, regionale forhold, tomtegrunnlag, dispensasjonsbehov og grad av egeninnsats vil naturlig nok påvirke den totale byggetiden. Likevel vil du selvfølgelig tidlig i prosessen få en dato for ferdigstillelse og en oversiktlig tidsplan når alle forholdene for akkurat ditt byggeprosjekt er gjort rede for. 

Tomtegrunnlag

Ofte trengs det arbeid på tomta for å gjøre den utbyggbar, før byggingen av selve huset kan  begynne. Dette vil naturlig nok utsette selve byggetiden. 

Nostalgisk villa på to etasjer med saltak og arker. Ferdighuset Cornelia i lysgrå farge med sort takstein, en sommerkveld med koselige uteplasser.

Bygge hus? Her er alt du trenger å vite!

Les mer her

Nærbilde av en pult med skrivesaker, pc og en person som sitter og noterer på en plantegning.

Egeninnsats

En boligkonsulent vil kunne gi deg en oversikt over hva som er mulig å trekke ut som egeninnsats i ditt byggeprosjekt, dersom du har tid, erfaring og kompetanse til å utføre elementer av husbyggingen på egenhånd. Dette vil gi en viss reduksjon i den totale kostnaden. Merk at denne egeninnsatsen må utføres i henhold til øvrig byggeaktivitet og fremdrift satt opp av byggeleder.

Tilpasninger

Endringer av standard katalogmodell vil bety noe ekstra tegne- og planleggingsarbeid for boligkonsulent og arkitekt.

Bestill gratis digital huskatalog

Huskatalogen vår presenterer deg for våre husmodeller i klassisk, herskapelig og moderne stil.

Moderne arkitekttegnet ferdighus med vinkler og spennende linjer over flere plan. Huset Edli har store vinduer mot havutsikt og eget basseng.

Byggeprosessen - 6 faser

Vi har samlet masse nyttig informasjon om byggeprosessens ulike faser, slik at du får god oversikt over alle mulige omstendigheter rundt det å bygge hus.

Les mer her

Klassisk hvitt trehus på to etasjer med balkong og doble dører. Sommerkveld med dekket bord og tente lykter i velstelt hage foran huset Maibris.

Les alt om våre ferdighus

Klikk deg inn for å lese mer om vårt brede utvalg av husmodeller innen moderne, klassisk og herskapelig stil.

Alt om våre ferdighus