Skalahus
Deler av reisverket på huset til Wanja er satt opp på den støpte betongplaten.
Taket mangler fortsatt, men deler av reisverket til veggene er oppe på Wanja sin husmodell Junisol.

Byggeprosessen. Wanja bygger Junisol, del 4

Nå har det skjedd store ting på byggeplassen i Drøbak! Reisverket er oppe og både konturene av huset og de flotte fasadene står nå og smiler mot den storslåtte utsikten over Oslofjorden.

Tiden går fort og februar går allerede mot slutten. I perioden fra nyttår og frem til nå har det skjedd mye i byggeprosessen og Wanja Sanfelt og familien synes det er veldig morsomt å følge utviklingen. – Huset er nå faktisk mer eller mindre ferdig utvendig! Husets «skjelett» eller reisverk som det heter var oppe på noen få dager. Veggene ble raskt tettet med vanntette plater og deretter kom takstolene på plass og taket ble også raskt tett.

Les alle artiklene her

Tilpasset med ekstra store vinduer

– Vi bygger et valmet tak og det var fint å se formen på huset og taket komme frem. Vinduene ankom byggeplassen og de var akkurat så flotte som vi håpet på. Fra tomten har vi en fantastisk utsikt utover Oslofjorden, så store vindusflater er et ønske vi har hatt helt fra start. Våre vinduer er større enn på det originale Junisol huset. I front av hovedetasjen er de faktisk hele 210 cm høye, og de går helt ned til gulvet. Da vinduene ble montert ble huset plutselig så «levende». 

Bort med stillaset

– Jeg passerer huset hver morgen på vei til jobben, og en morgen da det fortsatt var mørkt ute og snekkerne allerede var i gang innvendig, så jeg huset med lys i vinduene for første gang. En fantastisk følelse! Takstein ble løftet på taket og takrenner montert. Deretter ble huset dekket med utvendig liggende panel og vinduene fikk en nydelig innramming. Vips, så var stillaset borte og huset stod der «ferdig» i all sin prakt. 

I Saga-magasinet kan du lese alt om våre tradisjonelle hus med klassisk signatur.

IMG_3155.jpg
Wanja forteller

– Jeg passerer huset hver morgen på vei til jobben, og en morgen da det fortsatt var mørkt ute og snekkerne allerede var i gang innvendig, så jeg huset med lys i vinduene for første gang. En fantastisk følelse!

Tørt hus og isolerte vegger

Huset er blitt testet i forhold til tetthet og det har også stått mange dager med innvendig varme og avfuktere på for å sikre at huset er helt tørt før veggene isoleres og tettes innvendig med plast. – Den siste uken har de dyktige snekkerne flyttet fokus til innvendige arbeidsoppgaver og er i ferd med å isolere både tak og vegger. Det er enorme mengder med isolasjon som skal på plass, så det kommer til å bli et godt og varmt hus å bo i.

IMG_0120.JPG

Nesten ferdig utvendig - se hvor flott det blir!

Drømmehuset reiser seg litt mer for hver dag, og et vakkert eksemplar av Junisol er snart ferdig utvendig på den idylliske Drøbaks-tomta. Klikk deg gjennom bildene for å se mer!

Vil du følge byggeprosessen nærmere?

Vi følger prosessen videre og gleder oss til å komme med neste oppdatering på Junisol-huset på Hamsun-tomta. I mens kan du følge små hverdagslige drypp fra tomt og byggeprosess på Instagram: @wanja_bygger_junisol.

Se alle artiklene her

Les mer om husmodellen Junisol

Bestill gratis digital huskatalog

Huskatalogen vår presenterer deg for våre husmodeller i klassisk, herskapelig og moderne stil.