Ferdighus - arkitekttegnede hus i alle varianter

Her kan du lese alt om våre ferdighus, se alle husmodellene våre og bestille huskatalogen vår rett hjem i postkassen. Er du i gang med å realisere boligdrømmen? Du har en spennende reise foran deg, og vi hjelper deg så gjerne!

Drømmer du om å bygge ferdighus? Bla deg videre nedover for all den informasjonen du trenger om våre ferdighus. Vi forteller deg om alt fra pris på ferdighus til utvalg husmodeller, prosess og tilpasningsmuligheter. Husk at du alltid er velkommen til å ta kontakt med oss for en prat om dine byggeplaner. 

Moderne ferdighus, klassiske hus og storslåtte villaer

Skalahus tilbyr 28 ulike ferdighus i tre ulike serier; funkis, klassisk og herskapelig. I tillegg til at husene våre varierer i design og planløsning, har vi også et bredt mangfold innen størrelse og pris. Mange av våre husmodeller har mulighet for utleie.

Ferdighus for alle boligdrømmer

Hvis du lukker øynene og tenker på drømmehuset ditt - hva ser du da? Klassisk og tidløst, funkisinspirert og stilrent eller herskapelig og nostalgisk? Våre tre husserier gir deg mange valgmuligheter, og alle boligene våre er skapt for fremtiden både med tanke på kvalitet og design. 

Arkitekttegnede ferdighus i Norge

Ethvert av våre ferdighus er arkitekttegnet med fokus på smarte løsninger, attraktive fasader og ikke minst tanken om at det er her livet skal skje. Slik åpner vi dører til nye historier. Klikk her for å se alle våre ferdighus. 

Bestill vårt nye gratismagasin om det å bygge hus!

Vi har samlet alt om byggeprosessen i ett og samme gratismagasin. Klikk det hjem i dag, og få god oversikt over hvordan vi bygger hus med Skalahusmetoden - steg for steg.

Ferdighus og pris - hva koster et ferdighus?

Hva koster et ferdighus? Alle boligdrømmer er helt unike, noe som også gjelder svaret på hva det vil koste å bygge en av våre husmodeller. Både størrelsen på huset, tomtegrunnlag og geografi vil påvirke totalprisen. Snakk med oss om dine byggeplaner, så gir vi deg et prisestimat!

Prisen på akkurat ditt byggeprosjekt kommer an på mange ulike faktorer som beliggenhet, tomteforhold og eventuelle tilvalg og ønsker du har utover standard katalogmodell. 

Hva koster akkurat din husdrøm?   

Hos oss er alltid det første møtet gratis, det betyr at du kan snakke med våre boligkonsulenter om dine byggeplaner helt kostnadsfritt og uten å binde deg til Skalahus, og slik få et prisestimat på din unike boligdrøm. For å gi deg et eksempel på hvordan vi beregner prisen på våre hus, har vi satt opp et regnestykke på en av våre klassiske husmodeller.

En økonomisk plan for ditt ferdighus 

En sentral del av byggeprosessen fra start er å sette opp en forutsigbar økonomisk plan som kundene våre skal kunne forholde seg til. Her får du oversikt over alle elementene og kostnadene i byggeprosjektet og en detaljert oversikt over hva som ligger i - og utgjør totalprisen. 

Ferdighus med utleiedel

Utleieinntekter kan bidra til å finansiere boliglånet på en smart måte, og faktisk være faktoren som gjør at du kan kjøpe drømmehuset. Kanskje du har råd til en større bolig enn du trodde?

Store økonomiske fordeler

Hvis du skal bygge ny bolig, så er det absolutt smart å vurdere en utleiedel som sikrer deg skattefrie leieinntekter hver måned. Dette kan faktisk sørge for at du får innvilget høyere boliglån, bedre bankbetingelser og gode forutsetninger for å betale ned på huslånet ditt raskere. Kanskje du med utleie har råd til et større hus enn du trodde? 

Et godt hjem for både huseier og leietaker

Mange av våre husmodeller har mulighet for utleie, med smarte planløsninger som gir både huseier og leietaker et godt hjem. I våre husmodeller trenger du ikke være redd for at en leieboer skal virke sjenerende eller upraktisk. Flere av våre ferdighus er skreddersydd for utleie, og tilbyr gode boliger for både eier og leieboer. 

Undersøk leiemarkedet der du skal bygge

Valget om å bygge med eller uten utleieenhet vil selvfølgelig komme an på bostedet. Dersom du bor praktisk til i nærheten av skoler, bysentrum og arbeidsplasser er det selvfølgelig lettere å leie ut enn hvis du bor i med usentrale omgivelser. 

Se våre ferdighus med utleie og les om fordelene med utleie her. 

Våre ferdighus med utleie

Bygge nytt ferdighus eller kjøpe brukt bolig?

På lang sikt er det ofte billigere å bygge nytt hus fremfor å kjøpe en brukt bolig. Glem uforutsett vedlikehold og oppussing, og legg heller disse pengene i et splitter nytt hus.

Visste du at i det lange løpet, så har faktisk prisene i bruktboligmarkedet økt så mye at det ikke nødvendigvis er dyrere å bygge nytt fremfor å kjøpe brukt. Tvert imot, så vil det trolig gagne deg økonomisk å bo i et nytt hus i topp standard, fremfor i en brukt bolig som etterhvert sannsynligvis vil behøve oppussing og vedlikehold. Dessuten får du en ny bolig til avtalt fastpris og du slipper stressende budrunder. 

Moderne ferdighus - ingen økonomiske overraskelser

Du kan aldri helt vite hva som venter av nødvendige reparasjoner i fremtiden når du kjøper et brukt hus. Da kan fort uheldige økonomiske overraskelser oppstå i form av fukt, råte, vannskader, tak som lekker, vinduer som ikke holder på varmen, lekkasjer i vannrørene, slitasje på panelet osv.

Ferdighus tilpasset slik du vil

Ved å bygge en helt ny bolig, får du en unik sjanse til å påvirke byggeprosessen fra start. I samarbeid med boligkonsulent og arkitekt får du muligheten til å tilpasse det nye huset slik du trenger og ønsker.

Garanti og reklamasjonsrett

Trygghet er et viktig stikkord for alle som bygger nytt hus. Vi vet at dette er en av livets største investeringer, derfor er det viktig for oss å trygge kunden med garanti og reklamasjonsrett de neste fem årene. Dette er en av de selvsagte godene for alle som bygger nytt! 

Ferdighus med trygt inneklima for små og store 

Våre nye boliger er selvfølgelig bygget etter dagens strenge standarder, med moderne ventilasjonsanlegg, tette vinduer og godt inneklima. Slik kan du være sikker på at omgivelsene i hjemmet er lune og trygge for alle i familien. 

Her kan du lese mer om fordelene med å bygge ny bolig!

Alle våre ferdighus kan tilpasses

Selv om vi er stolte av våre arkitekttegnede husmodeller, er vi likevel opptatt av å strekke oss langt for at hver og én kunde de skal nå sin unike boligdrøm. Derfor kan alle våre hus tilpasses etter ønsker og behov!

Har du funnet det som kan bli drømmehuset, men savner det lille ekstra som kan gjøre huset komplett slik du ønsker og trenger? Våre boligkonsulenter og arkitekter hjelper deg med å se mulighetene som finnes i akkurat den husmodellen du ønsker å gå videre med. Vi gjør selvfølgelig de tilpasninger som er nødvendig for at boligen skal bli perfekt for akkurat dere! 

Hvilke tilpasninger ønsker du?

Kanskje du ønsker et ekstra soverom, mer takhøyde, større kjøkken eller en ekstra uteplass? Eller drømmer du om ekstra store vinduer som virkelig tar vare på dagslys og skaper en lys og stemningsfull romfølelse? Alt er mulig - se på våre ferdighus som et utgangspunkt og bruk huskatalogen vår som inspirasjon!

Trappeløpet i husmodellen Constantine

Skisser og tegninger

Når du og boligkonsulenten har blitt enige om hvilke tilpasninger som ønskes, vil arkitekten illustrere løsningene i nye skisser som presenteres for deg. Dersom tekniske krav er tilfredsstilt og du er fornøyd med resultatet, så sitter du nå med de ferdige tegningene over selve drømmehuset slik det blir.

Samme planløsning - ulik fasade

Dersom du finner en planløsning som er perfekt for deg og familien, så kan eksteriøret tilpasses slik at du får den fasaden og stilen du vil ha på huset ditt, enten du ønsker et tradisjonelt, moderne eller klassisk uttrykk. Dette gir deg ekstra stor valgfrihet i valg av bolig, uten at planløsning og fasade trenger å begrense hverandre. Her kan du for eksempel se hvordan samme planløsning kan ha både moderne og klassisk fasade.

Her kan du lese mer om tilpasning av våre ferdighus. 

Ferdighus tilpasset for skrå tomt

Alle tomter er ulike og har forskjellig utgangspunkt for hvilken type husmodell som passer best akkurat her. Derfor har vi lagt til rette for at du som boligbygger skal ha mye å velge i selv om din aktuelle tomt har skrått terreng.

Velg husmodell ut i fra tomt

Mange forelsker seg i husmodell før de har funnet tomt, men som en god rådgiver ønsker vi å ha fokus på at man først og fremst burde se på en tomt sine muligheter og begrensinger, og velge husmodell deretter.

Det finnes en løsning for enhver tomt

Hvor bør huset plasseres på tomta? Hvilken type husmodell passer best? Hvor skal garasjen stå og hvor går byggegrensene? Bolig- og tomteplanlegging er et eget fagfelt, og som en stor trygghet for Skalahus sine kunder, har vi noen av landets dyktigste ingeniører og arkitekter som løser alle slags tomteutfordringer.

Her kan du få mer informasjon om hvilke av våre ferdighus som er tilpasset for skrå tomt. 

Husmodeller for skrå tomt

Moderne ferdighus med gode uteplasser

Med en skikkelig god uteplass får du både sommersesongen og de fineste kveldene til å vare enda lenger. Arkitektene bak Skalahus sine husmodeller har alltid fokus på gode, praktiske uteplasser.

Gode uteplasser kompenserer for små tomter

Tilgang på store tomter blir stadig mindre, og smarte løsninger for gode uterom som trenger mindre avtrykk har blitt et viktig fokusområde for arkitektene. Gode utesoner som tar vare på de ekstra fine dagene kan for eksempel komme i form av balkong, terrasse/takterrasse og plattinger på bakkeplan - med eller uten overbygg.

Et ekstra rom til de fine dagene

En flott uteplass gir deg følelsen av et større hus med flere muligheter og gir deg et ekstra rom som inviterer til både sosiale settinger og en stille frisone når du ønsker det. Det er ingen tvil om at rom uten tak og vegger definitivt hever bokvaliteten, og våre arkitekter vet hvordan gode idéer skal realiseres! Her kan du lese mer om hva som skaper gode uteplasser. 

Små ferdighus på under 150 m2

Tilgang på store tomter blir stadig sjeldnere, og markedet tilsier at det har blitt et større behov for husmodeller som krever mindre avtrykk.

Plasseffektive og kompakte boliger byr på like mye bokvalitet, sjarm og funksjonalitet som større boliger. Dessuten er de også langt mer prisgunstige!

Økonomisk smart

Hus som består av mindre kvadratmetre, vil naturlig nok koste mindre penger. Ikke bare med tanke på byggekjøpet, men også i det lange løp. Mindre hus krever mindre strøm for å varmes opp, og reduserer dermed kostbart energiforbruk. 

Her kan du lese mer om smarte ferdighus under 150 m2.

Vi åpner dører til nye historier

Fra dag én har vi vært opptatt av tanken på at et hjem er så mye mer enn tak og vegger. Ser man litt stort på det, så er jobben vår faktisk å åpne dører til nye historier. Det er kanskje vi som tegner og bygger husene, men det er de som skal bo der som skal fylle det med liv.

Store ferdighus

Drømmer du om å bo i et ekstra romslig hus? Sjekk ut våre aller største husmodeller.

Ferdighus for alle - klikk hjem vår huskatalog

Bestill huskatalogen vår i dag, så får du straks masse boliginspirasjon rett hjem i postkassen! Her kan du lese alt om våre 28 husmodeller og lete etter den ene favoritten som får boligdrømmen til å kile litt ekstra i magen.
Bestill gratis huskatalog
Dette feltet er påkrevd
Velg kommune fra listen
Har du tomt?

Samtykker