Kanskje du har råd til større hus enn du tror?

Bygg smart med økonomiske fordeler! Flere og flere som skal bygge nytt hus har egen utleiedel med i vurderingen, nettopp fordi en utleiedel kan gi deg mulighet til et bedre boliglån og gode forutsetninger for å betale ned huslånet raskere.
Bestill gratis huskatalog
Dette feltet er påkrevd
Velg kommune fra listen
Har du tomt?

Samtykker

Skattefri inntekt hver måned

Utleie kan være meget gunstig for økonomien din. Så lenge verdien på utleiedelen er mindre enn verdien av ditt eget boareal, er du nemlig fritatt skatteplikten på det du får inn i leieinntekter.

Råd til et større hus enn du kanskje tror?

Utleieinntekter kan bidra til å finansiere boliglånet på en smart måte, og faktisk være faktoren som gjør at du kan kjøpe drømmehuset. Hvis du skal bygge ny bolig, så er det absolutt smart å vurdere en utleiedel som sikrer deg skattefrie leieinntekter hver måned. Dette kan faktisk sørge for at du får innvilget høyere boliglån, bedre bankbetingelser og gode forutsetninger for å betale ned på huslånet ditt raskere. Kanskje du med utleie har råd til et større hus enn du trodde?

Finansiering og nedbetaling

Med tanke på at en utleieenhet i det nye huset ditt bidrar til en ekstra månedlig inntekt, kan dette bidra til at du stiller med høyere sikkerhet til banken. Og ved at banken kan ta med disse inntektene i regnestykket som beregner din betalingsevne, kan du få et større huslån med bedre betingelser. I tillegg vil en bolig som genererer inntekt naturlig nok øke mer i verdi med årene. Det koster kanskje litt ekstra å investere i en bolig med utleiemuligheter, men i det lange løp viser det seg at dette er en meget smart økonomisk investering - og kanskje faktoren som gjør at du kan kjøpe nettopp drømmehuset. 

Leiepris og leiemarked der du bor

Beliggenhet og størrelse på utleieenheten vil spille inn på hva du kan forvente å få inn av månedlige inntekter.

Sentral beliggenhet og riktig prisnivå

Naturlig nok vil faktorer som geografisk plassering og leiepriser påvirke fordelene ved å bygge med utleie. Dersom du har planer om å bosette deg usentralt uten skole, arbeidsplasser, kulturliv, kollektivtrafikk og butikkfasiliteter i nærliggende omkrets så vil det bli vanskeligere å finne leietakere. I tillegg er det viktig å skaffe seg en god innsikt om hvordan leieprisene ser ut i markedet, slik at man kan legge seg på samme linje. 

Viktige sikkerhetsregler

Akkurat som i resten av huset, kommer en utleiedel med byggetekniske forutsetninger. Utleiedelen må ha forsvarlige rømningsmuligheter og godt med fungerende lyskilder. Samtidig må hybelen/sokkelleiligheten lyd- og brannisoleres mot den øvrige boenheten som du selv bor i. Et riktig inneklima er et viktig fokus i alle de nye husene vi bygger - og det er viktig å legge til rette for god ventilasjon også i utleiedelen. 

Hybel eller leilighet?

Kanskje du allerede har sett for deg hva slags hustype med hvilken utleiedel du ønsker deg? Hybel er naturlig nok mindre enn en typisk sokkelleilighet og vil med tanke på prisnivå kanskje passe best for studenter, praktikanter etc. En leilighet har normalt større plass og vil passe for en bredere mål- og aldersgruppe, og også dermed kunne generere mer i månedlig inntekt. Husk at også tomtegrunnlaget må tas hensyn til i valg av husmodell. 

Vi kjenner ditt lokale leiemarked

Bruk gjerne oss i Skalahus som en rådgiver for dine spørsmål rundt dette, slik at vi sammen finner frem til de beste løsningene både for deg og leietaker med utgangspunkt i den husmodellen du har forelsket deg i - og tomteområdet du befinner deg i. 

Junisol stue

Bygge hus? Her er alt du trenger å vite!

Bestill gratis huskatalog
Dette feltet er påkrevd
Velg kommune fra listen
Har du tomt?

Samtykker

Hus med utleie - dette er vårt utvalg

Våre arkitekter har tegnet et knippe smarte husmodeller med utleiemuligheter, som tilbyr både leietaker og huseier god bokvalitet og privatliv.

Utleie nå - ekstra rom til husets ungdommer senere!

Jo større ungene blir, jo større plass trenger de. En utleiedel kan fint bli et supert ekstrarom for husets ungdommer når plassen blir liten og økonomien romsligere!

Vigi stue 

Et hus med større barn og ungdommer betyr gjerne at husets fire vegger fort kan føles litt trange. Da er det fint med den ekstra plassen som står og venter i det som tidligere har fungert som en hybel eller sokkelleilighet. 

Betal ned på lånet først - få et ekstra rom for de store barna senere

En utleiedel kan være fleksibel i bruk gjennom årene. Bruk den ekstra månedlige inntekten fra utleie til å betale ned på husleien mens barna vokser opp, og bruk hybelen som et ekstra rom til barna når du har fått ungdommer i hus. Og etterhvert som de flytter ut - så kan du leie den ut på ny. 

Smart arkitektur som gir både leietaker og huseier et godt sted å bo

Det er kanskje litt rart å tenke på at en fremmed skal bo i samme hus som deg og familien, men med skreddersydd arkitektur tar vi godt vare på både huseier og leietaker både når det gjelder privatliv og bokvalitet.

Sikkerhet og trivsel

Når våre arkitekter skal tegne en husmodell tilpasset for utleie så har de både leietaker og huseier i fokus, både når det gjelder privatliv, egen inngang, lydisolering, planløsning, tilgang til uteplass, brannsikring, fuktsikring, inneklima og ventilasjon.

Topp standard - også i utleieenheten

Jo høyere standard en utleieenhet har, jo lettere vil det være å leie den ut. Med dette i tankene utformer våre arkitekter utleieenheter med smarte planløsninger og gode rom for både soving, matlaging og sosiale soner. En hybel eller en sokkelleilighet skal også være et hjem som man gleder seg til å komme hjem til. 

Tilpass eneboligen for utleie med Volum tilvalgsmoduler

Volum er betegnelsen på våre tilvalgsmoduler som med ulik funksjonalitet kan settes sammen med våre husmodeller. Supert for deg som for eksempel ønsker mulighet for utleie. Her ser du bilde av husmodellen Mynd + Volum i form av en modul som har utleieenhet over to plan.

Også våre husmodeller som i utgangspunktet er tegnet uten utleieenhet kan tilpasses for utleie, for eksempel med tilvalgsmodulene våre fra Volum-serien. Disse er arkitekttegnet for å utvide opprinnelig husmodell med ulike fasiliteter - blant annet utleie. 

Oppgrader huset med utleieenhet, garasje og takterrasse 

Årsaken til at vi har utviklet disse modulene er at vi ser at de kan være nyttige hvis man ønsker å utvide den opprinnelige husmodellen med garasje som kan ha utleieenhet over eller en utleieenhet med takterrasse over. En annen mulighet er leilighet over to plan eller garasje og leilighet på bakkeplan. Her må du sammen med boligkonsulenten se på hvilken løsning som er best for ditt behov. 

Eksteriørmessig tilpasses modulene til stilen på husmodellen, og disse kan bygges med både flatt tak og valmet tak, med terrasse og uten terrasse.

Husk at hver og en byggesak er unik. Alle våre moduler er kun skisser og må tilpasses og detaljprosjekteres for hver enkelt byggesak, og løsningen må ta hensyn til alle tekniske forskrifter, for eksempel i henhold til brannforskriftene. Det kan hende at det er nødvendig også med justeringer på selve huset. Dette kommer an på innholdet i modulen du ønsker å bygge, om den skal ligge helt inntil huset, være frittstående eller bindes sammen med et mellombygg.

Hus og tomt

Tomt er også en viktig faktor som spiller inn på hva som er lov og hva som er mulig, men her har våre boligkonsulenter lang erfaring. De vet hvordan de skal forholde seg til reguleringsplaner, utnyttelsesgrader og byggegrenser.

Eksempler på moduler:

Garasje og bi-leilighet


Bi-leilighet og takterrasse


Garasje og takterrasse


Bi-leilighet over to plan


Bi-leilighet og takterrasse


Bi-leilighet og garasje på ett plan

Vil du vite mer om muligheter rundt tilpasninger av våre boliger?

Benytt skjemaet, så tar vi kontakt med deg innen kort tid.
Jeg vil vite mer om tilpasning av boliger fra Skalahus
Dette feltet er påkrevd
Velg kommune fra listen
Har du tomt?

Samtykker

Finn ditt lokale Skalahus-kontor