Flermannsbolig Lavblokk fra Skalahus

Moderne lavblokk bygget i tre.

Skalahus sine «Trehus» er et helt nytt og annerledes boligtilbud til våre utviklere og kunder. Moderne, innovativt og lyst – men fremfor alt et grønt konsept med positivt CO-avtrykk! Satsingen på moderne og bærekraftige boliger i tre gjenspeiles i alle ledd for trehusene; fra arkitekturen og byggenes identitet til tekniske løsninger og materialvalg.

Takterrasse og interiør

Her oppe på takterrassen er alt lagt til rette for en forfriskende, luftig og sosial sone som tar vare på både naboskapet og de aller fineste dagene. Med arkitektur som inviterer dagslyset inn gjennom store, spennende vinduer, blir romfølelsen luftig, åpen, stilren og moderne.

Kombinasjonen av treets unike egenskaper

Den virkelig store forskjellen vil man oppdage med én gang man ser byggene første gang – de er konstruert av tre, fra bærebjelker til kledning. Vi snakker likevel ikke om et tradisjonelt trehus bygget i stor størrelse – her er kombinasjonen av treets unike egenskaper som bygningsmateriale og moderne byggteknologi utnyttet maksimalt. Satsingen på moderne og bærekraftige boliger i tre gjenspeiles i alle ledd for trehusene; fra arkitekturen og byggenes identitet til tekniske løsninger og materialvalg.

 

Fleksibel konstruksjon

Både konstruksjon og fasadekledning er i all hovedsak av tre. Dette gjør at bygget er miljøvennlig og kortreist fra innerst til ytterst. Den konstruktive skråavstivingen gjenspeiler seg i de skrå linjene i vinduene, og er videreutviklet i balkongkonstruksjonene. Skråavstivere og dragere blir et synlig og svært spennende visuelt element i eksteriøret, fra bjelker i takkonstruksjonen til konstruktiv avstivning i balkong og gavlfasade. Konstruksjonen for øvrig er også svært fleksibel, da man i alle plan kan dele inn leilighetsstørrelser etter det som er behovet i det aktuelle markedet man opererer i.

Mulighet for tilpasning

Muligheten for å bestemme uttrykket på sin egen leilighet er selvsagt til stede, eksempelvis kan størrelsen på baderommene i de større leilighetene justeres i forhold til hverandre. Samtlige leiligheter får egen balkong eller terrasse, varierende i størrelse fra 12 til 25 kvadratmeter. For leilighetene på bakkeplan blir terrassen en markant utvidelse av leiligheten i sommer-halvåret. 

Høye krav til miljø

Trehusene blir for øvrig BREEAM-sertifisert, en klassifisering forbeholdt bygg som tilfredsstiller de aller høyeste krav til miljø og energieffektivitet i alle ledd – fra planlegging til vedlikehold. 

Som kunde vil man ved å bo i et av våre trehus bli med på å ta vare på naturen. Trehusene er et hjem man vil være stolt av å bo i.