Det er når dine ønsker og behov møter våre muligheter - at et drømmehjem skapes. Alle våre 28 arkitekttegnede husmodeller er et utgangspunkt og kan endres slik du vil, i tett samarbeid med både arkitekt og boligkonsulent. Med dette utgangspunktet kan vi si at du blir din egen arkitekt.

Bestill gratis huskatalog
Dette feltet er påkrevd
Velg kommune fra listen
Har du tomt?

Samtykker

Alle våre standard husmodeller kan endres

Hos oss møtes du av fagfolk som hjelper deg med å se alle mulighetene som finnes i akkurat den husmodellen du ønsker å gå videre med. Det første vi må se på er tomtegrunnlaget - og deretter selve planløsningen og rominndelingen på innsiden.

Vi mener at livets største investering fortjener stor valgfrihet og derfor tilbyr vi skreddersydde løsninger i ditt nye hus. Både når det gjelder utvendig fasade og innvendig planløsning, har du store muligheter til å skape et personlig hjem for deg og dine.

Edli

Husmodell og tomtegrunnlag

Det er alltid best å velge husmodell ut i fra tomten man disponerer og ikke omvendt. Tomtens utforming og potensiale har mye å si for hvilken hustype som vil passe aller best akkurat på det området du skal bygge på. Her vil boligkonsulent og arkitekt sammen med deg sørge for at tomten utnyttes på best mulig vis med tanke på omkringliggende bebyggelse, infrastruktur, solgang og utsikt. 

Albertine

Dedikerte fagfolk som forstår deg

Våre boligkonsulenter har lang erfaring og vil gi deg gode råd slik at du og din familie får oppfylt boligdrømmen. Det er viktig at boligkonsulenten blir gjort kjent med dine ønsker og behov, slik at våre arkitekter i neste omgang kan gjøre de tilpasninger som er nødvendig for at boligen skal bli perfekt for dere.

Arkitektens ord 

– Vi har mange års erfaring med å tegne og utvikle hus, forteller arkitekt Idar Sambu. For Skalahus har vi valgt å ha et bredt arkitektonisk spekter. Vi har tre husserier som alle har sitt eget formspråk og sine egne signaturdetaljer – dette er med på å definere Skalahus som produkt. Våre stilarter spenner fra de moderne boliger via de tradisjonelle til storslåtte praktvillaer. Med en så vidtspennende arkitektur treffer vi stilpreferansen til de aller fleste, forteller Idar. 

Seniorarkitekt Idar Sambu.

Hvilke tilpasninger ønsker du?

Alt er mulig - se på våre ferdighus som et utgangspunkt og bruk huskatalogen vår som inspirasjon. Her gir vi deg noen inspirerende eksempler på populære endringer og oppgraderinger.

* Du kan tilpasse en husmodell med flere soverom enn det som opprinnelig finnes på standardmodellen. Eller kanskje du ønsker et ekstra lekerom til familiens minste, som senere kan fungere som hobby-/treningsrom eller kontor? Alt er mulig!


* Vi kan tegne om en husmodell og sørge for større takhøyde enn det som allerede foreligger i de opprinnelige plantegningene, for eksempel i hall og trapperom for å skape en lys og gjennomgående luftig atmosfære. 


* Dersom du drømmer om et ekstra stort kjøkken med plass til stor spisestue eller kanskje en kjøkkenøy med plass til både barkrakker og leksebøker, er dette selvfølgelig mulig. Tenk godt igjennom ønskene dine for kjøkkenrommet før første møte med boligkonsulenten. 


* Mange ønsker seg ekstra store vinduer som virkelig tar vare på dagslys og skaper en lys og stemningsfull romfølelse. Våre hus kan selvfølgelig tegnes med ekstra store vinduer som beriker hjemmet med mye naturlig lys og ikke minst utsikt. 


* På en toetasjes bolig, kan vi faktisk snu opp ned på etasjene og velge å flytte stue og kjøkken opp for å sørge for at oppholdsrommene dine krones med den beste utsikten.


* Dersom du har forelsket deg i en husmodell som i utgangspunktet ikke er tilpasset for utleie, så kan vi likevel se på muligheten til å tegne om huset med en utleiedel dersom det er ønskelig.


* Saltak, flatt tak, valmet tak og pulttak. De fleste husmodellene våre kan endres ettersom hvilken taktype du ønsker deg.


* Mange ønsker å tilpasse en husmodell med mer bruksareal - altså utvidelse av opprinnelig størrelse og planløsning for å få mer plass og større hus. 

Jeg vil vite mer om tilpasning av boliger fra Skalahus
Dette feltet er påkrevd
Velg kommune fra listen
Har du tomt?

Samtykker

Samme planløsning - ulik fasade

Desom du liker planløsningen vi har på et hus, men skulle ønske at fasaden hadde en annen stil - så kan vi fint tilpasse eksteriøret slik at du får uttrykket du ønsker deg også på utsiden! Se eksempel her!

Over viser vi med husmodellene Himin og Maibris, hvordan samme planløsning kan få ulik fasade. Uansett om du ønsker herskapelig eller moderne stil på huset ditt, så trenger dette valget uansett ikke gå på bekostning av planløsningen du ønsker deg. 

Et skreddersydd hjem

Med dette eksempelet ønsker vi å synliggjøre for deg hvilke muligheter som faktisk finnes. Hos oss er alt lagt til rette for at du skal kunne personifisere ditt perfekte og optimale drømmehjem. 

Tre fasader - én planløsning

Eiga, Frid og Lifa er alle fra den moderne husserien vår, og har detaljer i fasaden som skiller dem fra hverandre eksteriørmessig. Planløsningen er derimot den samme.
Disse husmodellene på to etasjer rommer hele 4 soverom, hvorav det ene er tilknyttet både baderom og walk-in garderobe. En stor og åpen stue- og kjøkkenløsning er selve hjertet på hovedplanet. Les mer om hver enkelt av dem nedenfor.

Har du tomt og byggeplaner, men er usikker på veien videre? Få direkte hjelp av våre arkitekter!

Kanskje har du kjøpt drømmetomten og så smått begynt å planlegge byggeprosessen? Det å være i startfasen av å gjøre boligdrømmen til virkelighet er en spennende og hyggelig tid, men kan også kjennes litt krevende og uoversiktlig.

Det kan være vanskelig å vite hvor man skal begynne, og man har kanskje spørsmål som hvilken husmodelltype bolig kan jeg bygge på tomten min, hva har jeg budsjett til og hvordan foregår en byggeprosess? 

Trygghet fra start med arkDESK – arkitektenes egen hjelpedesk

Med det solide fagmiljøet rundt Skalahus kan du være sikker på at du får den beste hjelpen allerede fra planleggingsfasen. Via din kontaktperson hos ditt lokale Skalahus-kontor får du tilgang til den hjelpen du trenger av fagfolk, som for eksempel arkDESK. arkDESK er et verktøy som sikrer deg som kunde enkel tilgang til god hjelp av våre arkitekter.

Videomøte med arkitekt 

Dette foregår praktisk ved at du og din lokale boligrådgiver sammen gjennomfører et videomøte med en av våre dyktige arkitekter. I dette møtet, mellom deg, boligrådgiver og arkitekt, kan dere som en start i byggeprosessen drøfte hvilken type husmodell som anbefales på tomten, hva som er dine muligheter innen budsjettet du har satt deg og ønsker og behov du ser for deg i husmodellen du skal velge.

Her får du også god hjelp til å finne gode løsninger og muligheter når det gjelder endringer og tilpasninger av husmodellen du har valgt å gå videre med – eller til og med få en spesialtegnet husmodell skreddersydd for tomten. 

Plassering av huset på tomten

Arkitektene våre vil også se på husmodellens optimale plassering på tomten opp mot omkringliggende bebyggelse, infrastruktur, solgang, utsikt og omgivelser. Å starte arbeidet med riktige valg er avgjørende for prosessen videre. 

Merk at bruk av arkDESK forutsetter at kunden allerede har tomt. 

Vil du vite mer om dine muligheter med Skalahus?

Benytt skjemaet nedenfor, så tar vi snart kontakt med deg for en hyggelig prat! Sammen ser vi på hvilke løsninger som passer best for akkurat deg og din familie.
Jeg vil vite mer om tilpasning av boliger fra Skalahus
Dette feltet er påkrevd
Velg kommune fra listen
Har du tomt?

Samtykker

La deg inspirere av en tilpasset Himin

Himin er en av våre mest populære husmodeller, en moderne og lekker bolig som rommer smarte løsninger og herlige rom som tar vare på livets små og store øyeblikk. Våre dyktige arkitekter viser deg her eksempel på tilpasninger som kan gjøres på denne husmodellen.

Katalogmodell Himin, opprinnelig eksteriør

Tilpasset Himin med nytt eksteriør - utvidet med ekstra stor garasje md takterrasse og hybel. 

Tilpasset for utleie

Himin har i denne versjonen fått et areal som fint kan fungere som et utleieareal. I en enebolig vil det være aktuelt med fleksible funksjoner over et livsløp. I starten ved oppføring er det finansiering av etableringen som er fokus og kjærkomne leieinntekter fra en hybel verdsettes, mens senere i livsløpet kan behovet tilsi en annen bruk.

Hybel er ikke en egen boenhet, men en del av eneboligen – et oppholdsrom, et bad og et eget soverom. Hvordan hybel kontra bileilighet blir definert er til en viss grad avhengig av lokal praksis og forvaltning. Noen kommuner aksepterer ikke direkte atkomst utenfra til hybelen, atkomst må skje gjennom felles entre. Andre lokale myndigheter aksepterer egen inngang utenfra uten at det utløser krav to egen boenhet. En samtale med lokal byggesaksavdeling vil klargjøre hvordan man ser på dette spørsmålet.

Her kan du se opprinnelige - og tilpassede plantegninger og fasader for Himin

Vil du vite mer om husmodellen Himin?

Bli med til en kundetilpasset Amelia!

Amelia er en romslig ettplansbolig i vår herskapelige Æra-serie. Vi har besøkt et vakkert eksemplar i Telemark - tilpasset etter kundens egne behov og ønsker. Huset er bygget av vår forhandler Telemark Hus & Hytter AS.

Fordelene med en bolig på ett plan er mange. Du flytter inn i en bolig som du kan bo i gjennom hele livsløpet og du slipper å løpe i trapper mellom rommene. Amelia er en herskapelig ettplansbolig som virkelig har et elegant og stilfullt særpreg. 

Husmodellen Amelia satt opp i Telemark

Vår forhandler i Telemark, Telemark Hus & Hytter AS, har satt opp en lekker variant av husmodellen Amelia, som sammen med kunden har funnet frem til de perfekte personlige endingene som virkelig har gjort huset til deres unike drømmehjem, der essensielle rom har fått ekstra størrelse. 

Disse endringene er gjort fra standard katalogmodell

* Huset i Telemark er bygget større enn opprinnelig katalogmodell, og er utvidet fra et bruksareal på 170 m2 til et bruksareal på 205 m2.


* Det lekre og romslige hovedsoverommet er utvidet fra 13,3 m2 til hele 26,2 m2.


* Praktisk bod/walk-in garderobe tilknyttet hovedsoverommet er utvidet fra 3,8 m2 til 8,2 m2. Hverdagsluksus!


* Den flotte TV-stuen er utvidet fra 10,6 m2 til 18m2. 


* Det smarte og funksjonelle vaskerommet er utvidet fra 6,1 m2 til 10,5 m2.


* Innendørs bod har blitt til en utvidet sportsbod i tilknytning til vaskerommet - og gjør oppbevaring til en lek! 

Se film fra huset

Klikk på play-knappen for å bli med på en rundtur innenfor dørene i dette flotte, kundetilpassede eksemplaret av Amelia.

Se flere bilder av huset

Klikk på bildekarusellen for å bli med på en rundtur i denne fine villaen!

Vil du vite mer om husmodellen Amelia?

Klikk deg videre for å lese mer om denne nostalgiske og elegante husmodellen på ett plan!
Bestill gratis huskatalog
Dette feltet er påkrevd
Velg kommune fra listen
Har du tomt?

Samtykker