Uterommet som tar vare på varme sesonger og lyse kvelder

Med en skikkelig god uteplass får du både sommersesongen og de fineste kveldene til å vare enda lenger. Arkitektene bak Skalahus sine husmodeller har alltid fokus på gode, praktiske uteplasser som gir huset et ekstra rom med uendelig takhøyde - uten vegger mellom deg og omgivelsene.

Boliginspirasjon - uteplassen

Gode utesoner som tar vare på de ekstra fine dagene kan for eksempel komme i form av balkong, terrasse/takterrasse og plattinger på bakkeplan - med eller uten overbygg. En flott uteplass gir deg følelsen av et større hus med flere muligheter og gir deg et ekstra rom som inviterer til både sosiale settinger og en stille frisone når du ønsker det. Bla deg gjennom illustrasjonene nedenfor og se gode eksempler på hvordan boligene våre er tegnet med smarte og attraktive utendørs soner som inviterer til et godt uteliv.
Bestill gratis huskatalog
Dette feltet er påkrevd
Velg kommune fra listen
Har du tomt?

Samtykker

Arkitektens tanker om det perfekte uterommet

Når arkitekt Arnfinn Dammen tegner husene sine, har han fokus på praktiske og smarte planløsninger på innsiden, og at fasaden byr på gode, lune uteplasser som utnytter sol og utsikt og beskytter mot vind.
Arnfinn Dammen
 Arnfinn Dammen

– Når en uteplass skal planlegges, er det smart å se på faktorer som sol, vind og utsikt for å oppnå de ekstra gode og lune finværskrokene. For eksempel når det gjelder takterrasser, er det smart å skjerme mot nord-øst med en tett vegg og åpne opp mot sør-vest med for eksempel et glassrekkverk. I tegneprosessen ser jeg alltid etter muligheter til å bygge inn lune uteplasser i avskjermede kroker på huset. 

Les mer om husmodellen Lifa her. 

Uterommet er viktig for helheten

– Naturlig nok tenker mange på planløsningen først når et nytt hus skal tegnes og tilpasses, men jeg vil anbefale at man også gjør seg noen tanker om utesonene på huset, da alt dette henger sammen som en helhet. Vi kan sammen med kundene tilpasse utesonene på enhver bolig ut fra solforhold og utsikt slik huset skal stå på tomta. 

Les mer om husmodellen Vigi her. 

Kort vei å gå med kaffekoppen

– Gode rom utendørs og gode rom innendørs henger sammen med hverandre. Du har jo ikke lyst til å gå rundt halve huset med kaffekoppen før du endelig kan sette deg i solveggen for å kose deg. Dermed er det smart med en uteplass som har direkte tilgang fra enten stue eller kjøkken. 

Les mer om husmodellen Hvild her. 

Klikk her for å se alle våre ferdighus. 

uteDESIGN skreddersyr ditt uterom

Gode løsninger fra vår samarbeidspartner uteDESIGN AS kan fås som tilvalg i din nye bolig fra Skalahus. På denne måten har du muligheten til å oppgradere standard fasade med for eksempel lekker pergola, praktisk og trendy solskjerming og stilren innglassing.

Nyt livet utendørs - hele året

Med eksperthjelp fra uteDESIGN AS kan du virkelig skape din egen oase utenfor husveggene, og mulighetene er uendelige.

Med en skreddersydd forvandling av din terrasse, veranda, balkong eller hage, kan du få glede av uteplassen din hele året, uansett vær. Ved hjelp av varierte løsninger, som pergola, innglassing og vinterhager, finner uteDESIGN den løsningen som får uteplassen din til å vise seg fra sin beste side.

uteDESIGN hjelper deg med å utnytte din uteplass på best mulig måte!

Pergola

uteDESIGN har en rekke valgmuligheter innen pergola, som blant annet lamelltak, foldetak og markisetak. 

Innglassing

Skap deg en lun og god uteplass som beskytter mot vind uten å ødelegge utsikten. uteDESIGN gir deg mye å velge i innen foldedører og skyvedører. 

Utestue

Ta vare på årets fineste dager og flytt livet ut i en idyllisk utestue. Utestuene til uteDESIGN er basert på glass og kommer i ulike varianter. 

Oppgrader uterommet på din nye bolig fra Skalahus

Les mer om pergola, utestue, innglassing og alt annet uteDESIGN kan hjelpe deg med, her.

Bestill gratis huskatalog
Dette feltet er påkrevd
Velg kommune fra listen
Har du tomt?

Samtykker