Staselig herregårdsjul

Constantine er vår aller mest storslåtte og gjestmilde husmodell, med god plass til både vertskap og gjester. Her er det enkelt å få følelsen av ekte nostalgisk herregårdsjul. Velkommen inn til staselig julefeiring i Skalahus sin storstue.

Bordet i finstua er dekket nøysomt, med den samme linduken som ønsket velkommen til bords i fjor. Det knitrer i kakkelovnen og det lukter granbar fra juletreet vi bar hjem på sparken og tok inn i går. Toner fra en av de gode gamle amerikanske juleklassikerne triller ut fra radioen og blander seg med lyden av siste hånd på verket der inne på kjøkkenet. Og nå. Nå er besøket her. 

Skalahus bygger hus for både hverdag og fest, og praktvillaen Constantine er det perfekte julehuset for alle som drømmer om å feire jul på herregårdsvis.

Det er lov med store ønsker til jul

Bestill gratis huskatalog
Dette feltet er påkrevd
Velg kommune fra listen
Har du tomt?

Samtykker

Når langbordet i finstua er dekket til fest

Ingenting sier velkommen like hjertelig som et vakkert pyntet festbord med plass til mange. Constantine har både hjerterom og husrom.

Mange boligdrømmer inkluderer nok gjerne en spisestue med plass til langbord og mange gjester. Praktvillaen Constantine gir deg muligheten til å samle mange rundt bordet i en helt egen storstue som gjør det enkelt og praktisk å være vertskap - og hyggelig å være gjest. Og med fire soverom og to er det rikelig med plass til å invitere gjestene til å bli ei stund. 

Pynt med elementer fra naturen

Elementer fra skogen er både dekorativt, lukter godt og tilfører noe av det autentiske som vi ofte forbinder med juletradisjonene. Kongler, kvister, granbar, nøtter og anisstjerner er fine detaljer til ethvert dekket festbord.


Det tradisjonsrike juletreet - historie og tips

Litt rart egentlig. Å ta inn et tre fra skogen. Men likevel, for en vakker tradisjon vi har trykket til hjertet siden 1800-tallet. Men vet du triksene for å få det til å holde seg pent lenge? Og kan du oppskriften på tradisjonelle julekurver?

Nå er det juletrær å se i de aller fleste stuer som en naturlig del av julefeiringen, men før i tiden var juletrær som regel forbeholdt godseiere, fintfolk på storgårdene og embetsmenn i byene.

Når juletreet etterhvert ble allemannseie, var julepynten enkel, hjemmelaget og gjerne spiselig. Kremmerhus med mandler i, rosiner på tråd og juletrekjeks med glansbilder på, var klassiske varianter å se på treet i de tusen hjem.

Det var vanlig å dyppe egne juletrelys som ofte ble festet med ståltråd til grenene, og trærne fikk etterhvert også både flettede kurver og lenker av glanspapir, glitter og flagg.

Nå er det kanskje aller mest barna i familien som står for pyntingen, men før i tiden, spesielt i de finere kretser, ble juletreet pyntet når barna sov. Slik kunne barna bli overrasket over det flotte treet som sto der i all sin prakt på morgenkvisten.

Tips for å unngå at juletreet drysser

Et juletre er hyggelig å ha i hus helt til det begynner å drysse. Her er noen gode tips for å få juletreet til å stå grønt og rakrygget gjennom hele høytiden.


* La treet akklimatisere seg før du tar det med deg fra vinterkulda og inn i husvarmen. La det stå et døgn for eksempel i en bod eller en garasje.


* Fjern det ytterste laget på stammen før du setter det i en juletrefot. Da åpner du opp treets porer, og treet vil kunne suge til seg mer væske.


* Gi treet rikelig med vann hver dag og hold det langt unna alle elementer som gir varme. 

Slik lager du julekurv på gamle måten

Det er alltid hyggelig med nostalgiske elementer på juletreet, og julekurver av glanspapir er selve symbolet på hjemmelaget, tradisjonsrik julepynt.

Fletting av julekurver er en fin førjulsaktivitet som både voksne og barn kan mestre. Fargene på glanspapiret velger du selv, og oppskriften får du av oss. 

Tenn noen lys, sett på litt julemusikk, ta frem noen pepperkaker og last ned mal og fremgangsmåte her!Stemningsfulle julehus for litt mindre tomter

En husmodell med mindre avtrykk kan by på vel så mye julemagi som de største. Skalahus har boliger i alle størrelser, for alle tomter og for alle mulige familier, som for eksempel disse.

Alle husmodellene i Æra-serien

Inspirert av svunne tider og herregårdenes sterke husfruer og adelskvinner, lever nostalgi og prakt videre i vår Æra-serie. Her møtes tradisjon og smarte løsninger og gir god plass til både vertskap og gjester.

Æra-seriens signatur

Æra-serien er storslåtte villaer slik de er er blitt bygget fra 1900-tallet og frem til i dag. Vi har tatt vare på de nostalgiske detaljene og gitt dem nytt liv.

Hjørnekasser

Spesialdesignede, kraftige hjørnekasser med profilering og freste spor.


Vindusomramming

Tydelig omramming rundt vinduene, med en utfrest diamant over vinduet.


Sprosser

Sprosseinndelingen er nøye gjennomtenkt og testet i markedet. Det øvre feltet skal vise rektangulære glassfelt. Alle sprossene er utenpåliggende.


Gavlvindu

Et "pyntevindu" er med på å understreke arkitekturen på Æra-husene. Vinduet leveres i ugjennomsiktig enkelt frostet plexiglass.


Søyler

Håndlagde, kannelere søyler produsert av Kloppen. En stor del av produksjonen er manuell og her søyle blir satt sammen for hånd. Leveres i dimensjon 24 cm.


Terrasserekkverk

Stående trespiler i ulik bredde, designet av våre arkitekter for denne husserien.


Panel

Som utvendig panel på Æra-husene benytter vi liggende panel i dimensjon 19x148 mm dobbelfals. Detaljbilde på siden om utvendig kledning. 

Du kan lese mer om Æra-serien og dens signatur her.  

God Jul fra oss i Skalahus

Bestill gratis huskatalog
Dette feltet er påkrevd
Velg kommune fra listen
Har du tomt?

Samtykker