10.000 kr til Superselma-Prosjektet fra Skalahusfondet!

En av våre forhandlere i Viken, Flaget AS, har kåret sine vinnere i høstens runde av Skalahusfondet! Årets hovedpremie på 10.000 kr er tildelt Superselma-prosjektet! Vi gratulerer også til Øvre Eiker Ungdomsklubb med 6000 kr og Mjøndalen IF Bandygruppe Junior med 4000 kr.

Skalahusfondet er en årlig tildeling av pengebidrag til klubber og organisasjoner som til daglig gleder barn og unge. Konkurransen er basert på nominasjoner fra folket, og en lokal jury internt i Skalahus som plukker ut tre vinnere basert på nominasjonene som kommer inn. Konkurransen kjøres i noen av områdene der Skalahus har sine forhandlere, og tilsammen skal vi i år dele ut 80.000 kr til formål som bidrar til en god hverdag for barn og unge.

Superselma-prosjektet på førsteplass!

Da Flaget AS skulle velge sine vinnere i årets runde av Skalahusfondet, var det spesielt tre nominasjoner som raskt utpekte seg i bunken med gode tiltak. Superselma-prosjektet, Ungdomsklubben i Øvre Eiker og Mjøndalen IF Bandygruppe Junior.

Tommy Kristiansen, grunnlegger av Superselma-prosjektet forteller litt om virksomheten og ikke minst hva bidraget på 10.000 kr skal gå til.

Tommy Kristiansen, grunnlegger av Superselma-prosjektet.

- Vår daglige jobb går i korte trekk ut på å skape Lysglimt til kreftsyke barn og unge i Norge. Superselma er Støtteforeningen for Kreftrammedes barneprosjekt og vi har fokus på opplevelser som gir barna styrke og utholdenhet til å stå i kampen de kjemper. Lysglimtene smitter gjerne over på foreldre og søsken i form av glede. Det å se barnet sitt som er sykt også kunne smile og glede seg over et Lysglimt er en magisk opplevelse.

I flere tilfeller gir vi også søsken opplevelser for den situasjonen også de befinner seg i. Det er brutalt å ha et barn med kreft og det er tøft for små og store søsken som også blir berørt av situasjonen. Et slikt eksempel er at vi titt og ofte sender familier på en drømmetur f.eks til Dyreparken i Kristiansand eller andre steder de kunne tenke seg å oppleve. Men alt dette er i samråd med deres lege.

Familier rammet av barnekreft kan henvende seg til Superselma for å få tildelt et Lysglimt. Et Lysglimt er ment å tilpasses hvert enkelt barn og deres ønsker og interesser, slik at opplevelsen blir så god som mulig. Et barn som er isolert hjemme eller på sykehus kan. f.eks ønske seg iPad, ny iPhone, hodetelefoner, Playstation eller andre leker som de ellers kanskje ikke har anledning til få. Vi har for eksempel sendt barn og familie på ridetur hvor barna kan få mate, stelle og ri hest – mens andre familier har fått montert klatrestativ og trampoline hjemme i hagen. Dette er med på å avlaste slitne foreldre og søsken og kan samle familien på en annen måte enn hva de ellers befinner seg i for øyeblikket.

Mindre barn kan ønske seg kreative leker og aktiviteter ment rundt bordet som maling, perling etc. Som nevnt, så er det viktig for oss at vi prøver å tilpasse Lysglimtene så godt vi kan!

Foruten jevnlig utdeling av Lysglimt, arrangerer vi på sommeren en drømmetur til Kristiansand Dyrepark for rundt 10 familier, og i julen har vi Barnas Jul hvor vi deler ut et større beløp til alle barneavdelinger i Norge. Dette gjør vi for at de som ligger innlagt kan få en fin jul på sykehuset.

Superselma-prosjektet ble startet da Selma, datteren min, ble syk. Med 2-3 år med behandling på en tre-åring og en lillesøster på 3 mnd. så måtte vi gjøre noe i den håpløse situasjonen vi befant oss i. Mammaen til Selma og jeg bestemte oss for at det skulle komme noe godt ut av Selma sin situasjon. Vi hadde ingen plan, men vi begynte å søke det positive hver dag. Vi så hvor skummelt og tungt det var for Selma. Det var brutale dager og opplevelser. Hver kveld før Selma skulle legge seg til å sove tok vi med oss det positive som hadde skjedd den dagen inn i nattafortellingene. Ikke alltid lett å finne noen positivt når man ligger og ser cellegiften dryppe inn i årene til barnet sitt, men vi forsøkte så godt vi kunne. Vi gjorde det for at Selma skulle få en bedre søvn og kanskje drømme om noe hyggelig fremfor å drømme vonde drømmer om sykehuset og behandlingen. Gode drømmer ville gi Selma en bedre nattesøvn som igjen ville gi energi til neste dag og til hva den måtte komme med. Dette var små Lysglimt som vi ga til henne. 

Slik ble Superselma-prosjektet startet. Vi så hvor mye godt dette gjorde for Selma. Så vi begynte å samle inn tomflasker for å skape en drømmetur for Selma og andre barn som befant seg i samme situasjon. Etter noen dugnader med å samle inn flasker med god hjelp fra tanta til Selma (som også nominerte Superselma til å motta bidrag fra Skalahusfondet) kom både lokalavis, Se og Hør m.m. – og ikke minst veldig mange tomflasker. På kort tid så hadde vi samlet inn flere hundre tusen kroner i pant og spons og kunne ta med oss 90 barn og foreldre på en drømmetur til Hunderfossen vinterland. 

Etter dette ble vi Årets navn i Drammen og vant årets dugnadspris på TV-Norge og da var ballen i gang. Siden har mange hundre barn i Norge har fått oppleve Lysglimt pga Selma sin situasjon. 

Den flotte gaven fra dere vil kunne gi Lysglimt til barn inn mot julen. Årets jul er noe spesiell pga Covid-19 som isolerer barn og familier! Da er Lysglimt viktigere enn noen gang.

6000kr til Ungdomsklubben i Øvre Eiker

Ungdomsklubben i Øvre Eiker og lokalene til klubben har en sentral plass for lokalmiljøet i Vestfossen. Her er alle ungdommer i alderen 13-18 år velkomne til et rusfritt tilbud med mulighet for å være med på tilbud og aktiviteter som biljard, diskotek, film på storskjerm, spill av alle slag og PC med nettilgang. Kiosken til klubben drives av ungdommene selv i samarbeid med klubbansatte.

Anne Grethe Klunderud

Anne Grethe Klunderud forteller om tilbudet. - Ungdomsklubbene i Øvre Eiker har gjennom flere år drevet på sparebluss og har hatt lite midler til overs utover ordinær drift. Blant annet musikkanlegg og lysanlegg trenger utskiftning slik at lokalene fortsatt kan benyttes til bursdager og kulturskole i tillegg til klubb og andre rusfrie arrangementer. Så dette bidraget på 6000 kr kommer godt med!

Ungdomsklubben skal bruke bidraget til oppussing av lokaler og innkjøp av utstyr. 

4000 kr til Mjøndalen IF Bandygruppe Junior

Ildsjel og leder i styret til Mjøndalen Bandy, Tom Stenseth Andersen, forteller om klubben. 

- Vi er en tradisjonsrik gruppe under Mjøndalen Idrettsforening, stiftet i 1910. Det har vært en lang tradisjon i MIF å kombinere fotball på sommeren og bandy på vinteren. Vi jobber ca. 5 årsverk frivillig hver sesong og det store målet vårt er å arrangere treninger med så lave kontingenter som mulig. Dugnad står sterkt hos oss og vi har frivillige som kjører ismaskin og utfører snøbrøyting fra 16.00 til 22.00 i hverdagene, og i helgene fra 07.00 til 20.00. Vi arrangerer også gratis skøytemoro/bandyskole seks lørdager i året og gratis skøytedisco for ca. 250 barn to lørdager i året. Vi har lag fra 7 år og oppover t.o.m. junior (19 år). Vi har også senior lag som har spilt i øverste divisjon siden seriene startet. Trenere og ledere er også frivillige.

- Denne sesongen blir veldig annerledes da det er mye usikkerhet om hva vi kan arrangere, men vi vil prøve så mye som mulig innenfor det gjeldende reglementet. Hva pengene skal brukes til har vi enda ikke bestemt, men vi håper jo å kunne arrangere skøytemoro og skøytedisco for alle på isen også denne sesongen.

Gavesjekken ble tatt i mot av Mjøndalen Bandys Runar Andreassen.


Les om tidligere utdelinger av Skalahusfondet